Ve Chválkovicích hořel rodinný dům s oblíbenou pivnicí. Policie zachránila jeho obyvatele

Velký požár zachvátil v noci na sobotu rodinný dům ve Chválkvovicích v ulici Na Rybníčku. Na likvidaci požáru se musely podílet desítky profesionálních i dobrovolných hasičů. Tři lidi se v domě nadýchali kouře, život jim zachránili policisté, kteří byli u požáru jako první.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při dojezdu prvních jednotek byla zasažena celá střecha domu. Na místo bylo povoláno celkem šest jednotek se zhruba padesáti hasiči včetně výškové techniky a protiplynového automobilu. Při zásahu totiž byla i velká spotřeba dýchací techniky. Hasiči museli postupovat obezřetně, protože hrozilo nebezpečí zhroucení konstrukcí.

Ještě než na místo přijeli hasiči, během pouhých tří minut se k domu, který byl již zasažen rozsáhlým požárem, dostavila hlídka policistů pohotovostního a eskortního oddělení. Po bleskurychlém zmapování situace a zjištění, že by se v domě měly nacházet osoby, neváhali a vydali se k zadní části hořícího domu. Navázali kontakt s ohroženými osobami uvnitř budovy a poté hasicími přístroji ze služebních vozidel eliminovali plameny v místě možného úniku, a tím ženě a muži dopomohli opustit zasažený objekt. Další zasahující policisté zajistili evakuaci sedmi obyvatel z přilehlých domů.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolnické sbory z Chválkovic, Černovíra, Dolan, Bělkovic - Lašťan a Bohuňovic. 

Hmotná škoda ještě nebyla určena, ale bude se pravděpodobně pohybovat v řádu milionů korun. V domě fungoval bar U Zubra, oblíbený díky letní zahrádce i blízkému dětskému hřišti.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

ZÁSAH POLICIE A ZÁCHRANA OBYVATEL DOMU



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty