Olomouc zamilovaná aneb všechny podoby lásky v Olomouci. Průvodce chystá premiéru nového okruhu

Premiéru speciálního májového prohlídkového okruhu OLOMOUC ZAMILOVANÁ můžete zažít už v neděli. Nejlepší průvodce Tomáš Kryl připravil okruh, který se skvěle hodí k máji jako měsíci lásky a zamilovaných. Opět poznáte blíže Olomouc a opět to bude zasazeno v příbězích.

Zkušený průvodce Tomáš Kryl má svůj styl představování Olomouce postavený na uvádění příběhů v souvislostech. Jen tak mohou před očima i úplného laika ožívat děje z minulosti, které se dnes už projevují třeba jen v architektuře, uměleckých dílech nebo legendách. Program OLOMOUC ZAMILOVANÁ aneb všechny podoby lásky nabídne olomoucké příběhy lásky milenecké, manželské, mateřské, biblické, herecké, pěvecké nebo prezidentské, najdou se i odkazy na lásku psí a koňskou, pohybovat se budete mezi láskami šťastnými, nešťastnými, osudovými, hříšnými, zapovězenými i láskou za peníze. V příbězích červené knihovny potkáte mimo jinými Evu a Josefa Bekovy, Elišku a Čeňka Junkovy, Libuši a Daniela Hůlkovy nebo Evu a Petra Pavlovy.

A navíc: víte, kde v Olomouci najdete srdcovky, kde potkáte sv. Valentina, kde bydlel Laska nebo kdo všechno platí za patrona lásky? Zjistíte zkrátka, že láska na nás v Olomouci číhá na každém rohu. Proto se pojďte zamilovat v Olomouci!

Premiéra prohlídkového okruhu se uskuteční v neděli 7. května 2023 se začátkem ve 13:30 v ulici Polská číslo 70 při tramvajové zastávce Wolkerova. Délka programu cca 2,5 hodiny s ukončením na Václavském náměstí.

Okruh určený široké veřejnosti zařadila též Asociace průvodců České republiky do systému vzdělávacích akcí programu certifikace průvodců.

Důležitá upozornění: Na prohlídku je z důvodu limitovaného počtu míst nutná rezervace. Tu, prosím, učiňte na mailové adrese tomas.kryl@email.cz.

V Olomouci našel svou životní lásku třeba slavný operní pevěc Beno Blachut  | Zdroj: Stráž lidu Prostějov 1968

Operní pěvec Beno Blachut v době svého olomouckého angažmá našel životní lásku

Herec Josef Bek hrál v olomouckém divadle od války až do roku 1954. Poznal zde svou ženu Evu, do roku 1954 první tanečnici baletu 



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty