Nábřeží Josefa Jařaba ožilo! Olopoint a další stánky i koncerty tady budou pravidelně

Nové nábřeží, nové místo pro kulturu a setkávání i nový člen OLOrodiny. Na náplavce neboli Nábřeží Josefa Jařaba bylo včera rušno. Při koncertech, plavbách po řece a setkávání lidí byl představen i úplně nový příbuzný Ololodí a Ološlapů jménem OLOPOINT. Jedná se o speciálně upravený vůz, který bude na náplavce nabízet občerstvení vždy, když se odehrávají i plavby. A to je skoro každý den krom pondělků.

Foto: Rej.cz

Náplavka byla v sobotu od rána plná zvědavců, kteří se přišli podívat na to, jak se tohle nové vodní dílo, jehož primárním účelem je chránit Olomouc před velkou vodou, zapojí do společenského života města. Určitě můžeme říct, že se zapojí hodně dobře. Poslouchat živou hudbu, popíjet nebo se jen tak posadit do lehátka na břehu řeky je fajn. V sobotu tady byly stánky s několika značkami piva, nabízelo se prosecco, různé míchané drinky i nealko nápoje. Nejvíc pozornosti určitě sklízela živá hudba, kterou ráno odstartoval oblíbený Richard Pogoda a večer už při stmívání zakončila zpěvačka LinaKaro.

Velký zájem samozřejmě budí plavby Ololodí Kordulka a Marie Terezie. Právě jejich plavby, na které se můžete objednat zde, mají vliv i na to, co se tady bude v dalších týdnech a měsících dít. Když se odehrávají plavby, bude tady pokaždé i nové vozidlo Olopoint s nabídkou různého občerstvení. Tuto novinku představil kapitán Plaveb Olomouc Šimon Pelikán, který má na oživení náplavky lví podíl. Sobotní slavnostní program do značné míry inicioval a sestavil právě on.

Na programu se podílelo i město Olomouc. Podle Karin Vykydalové, vedoucí oddělení cestovního ruchu olomouckého magistrátu, se mohou Olomoučané těšit na živé dění hlavně o víkendech, pravděpodobně tady budou vždy různé koncerty a s nimi vždy i několik stánků s občerstvením. Na konci sezóny se fungování náplavky vyhodnotí a připraví plány na příští rok.

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty