Vojenský újezd Libavá otevírá brány i letos! Na kole i pěšky můžete vyrazit na Bílý kámen!

I v letošním roce se uskuteční cykloturistická akce Bílý kámen®, umožňující alespoň jedou ročně navštívit rozlehlé prostory Vojenského újezdu Libavá. Kvůii dlouhodobě probíhajícímu mezinárodnímu vojenskému cvičení se sice nemohlo konat v tradičním termínu 1. května, ale po úspěšné domluvě byl povolen náhradní termín akce. Bílý kámen se letos koná již tuto sobotu 17. června 2023 od 7 do 16 hodin.

Královská studánka

Zajisté největším lákadlem je druhým rokem povolená nová nádherná trasa. Ta vede z Města Libavá kolem Libavského potoka do bývalé obce Zigartice, odtud dále kolem Vojnovické kapličky a Lazského potoka až ke Královské studánce a kostelu na Staré Vodě. Tato trasa vloni sklidila u účastníků, kteří ji absolvovali, obrovský úspěch. Po mnoha letech se také návštěvníci budou moci znovu podívat na vojenskou pozorovatelnu nad bývalou obcí Velká Střelná, odkud je nádherný pohled na rozlehlý areál tankové střelnice.


Velká Střelná

Cykloturistická akce Bílý kámen umožňuje cyklistům, koloběžkářům, ale i pěším turistům poznání zajímavých míst jinak celoročně uzavřeného vojenského prostoru Libavá. Hlavním pořadatelem je Haná Velká Bystřice, město Velká Bystřice a Okrašlovací spolek Lubavia, spolupracující s obecními úřady přilehlých obcí, armádními složkami Vojenského újezdu Libavá, Vojenskými lesy a statky ČR, Vojenskou policií a Policií ČR. Záštitu nad XXIX. Ročníkem Bílého kamene převzali ministryně obrany Jana Černochová a hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Bílý kámen

Stará Voda



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty