Jak vypadá kvantová fyzika v obrazech? Přijďte se podívat do Červeného kostela!

Vernisáží začíná ve středu 21. června výstava děl vědkyně a umělkyně Jitky Brůnové - Lachmann v Červeném kostele, součásti Vědecké knihovny Olomouc. Obrazy ukazují umělecky pojaté Proměny světla v kvantové fyzice.

Jitka Brůnová-Lachmann: Oko

Ode dneška vystavuje umělkyně RNDr. Jitka Brůnová-Lachmann svá díla ve Vědecké knihovně v Olomouci v rámci výstavy nazvané PROMĚNY SVĚTLA, kvantová fyzika v obrazech. Od 18 hodin dnes začíná vernisáž, kterou zpříjemní hudební program Akademického tria.

Při vernisáži promluví ředitelka Vědecké knihovny Olomouc Iveta Ťulpíková, profesor Miroslav Hrabovský, vědecký pracovník hvězdárny Pierra Augera v Argentině, Jiří Hastík, výtvarný rada UVUO a autorka výstavy Jitka Brůnová-Lachmann.


Autorka výstavy Jitka Brůnová-Lachmann je vystudovaná matematička a chemička, více než třicet let působila v Jednotě českých matematiků a fyziků. V oblasti umění se prezentuje od roku 1993. Píše poezii a maluje, některé její obrazy byly zařazeny do knihy vydané společností pro optiku Spojených států amerických. Soustředí se na výtvarné zobrazení jevů z kvantové fyziky, pohyb světla a energií. Častým motivem obrazů jsou rovněž stromy, kterým autorka přisuzuje status živých bytostí.

Výstava potrvá až do 28. srpna 2023.  





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty