Řidiče i policisty v Šumperku děsí muž se svinovacím metrem

Už stovky podnětů podal šumperské policii muž, který chodí po městě s metrem v ruce a přeměřuje šířku ulic mezi zaparkovanými auty. Pokud je menší než šest metrů, jak ukládá zákon, okamžitě volá linku 158. Policie pak musí vyjet, událost prošetřit a řidiče pokutovat. Pikantní na celém případu je, že podle informací Šumperského Reje jde údajně o bývalého policistu, který takto zatápí někdejším kolegům.

Muž s metrem řádí hlavně v ulici Vrchlického. Policii udal už desítky místních obyvatel. Foto: red

„Přestupkový úřad byl těmito podněty prakticky paralyzován. Dokonce musel nabrat i nové pracovníky, aby situaci zvládal. I tak se vyřizování nahlašovaných přestupků neúměrně prodlužuje a lidé jsou oprávněně naštvaní,“ uvedl Karel Hošek, místostarosta města. 

Radnice chce problém řešit například tím, že v dotyčných ulicích požádá o výjimku z vyhlášky, aby mezi odstavenými auty mohl být prostor menší. Domluvit se chce také na stavebních úpravách ulic a ráda by jednala i s dotyčným stěžovatelem.

Věc nejde zamést pod koberec

„Jedná se potenciálně o stovky řidičů, kterým teď za špatné zaparkování, při kterém není dodržena patřičná šířka ulice, hrozí pokuty,“ varoval Hošek.

Muž s metrem má v kleštích i své bývalé kolegy. Jamile prý na jeho oznámení policisté nevyjedou situaci prověřit, předává podnět inspekci s tím, aby údajnou liknavost Policie ČR prověřila.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty