Legionářská ulice je od pátku pro dopravu uzavřená. Opravy tady potrvají až do začátku září

Letní měsíce jsou v Olomouci ve znamení oprav silnic. O mnohých jsme už informovali, teď je tady další - Legionářská ulice. Radnice slibuje, že po opravě bude tato část ulice v centru města komfortnější pro řidiče i cestující MHD. Do začátku září zde ale bude úplná uzavírka.

Legionářská ulice je kvůli opravám uzavřená | Foto: Google Maps

„Uzavírky a dopravní omezení nevyhovují nikomu. Bez nich ale opravy komunikací provést nejde. Neumím si představit, že by se tyto opravy odehrávaly jindy než v létě, kdy je ve městě nejmenší provoz. Lidé jsou na dovolených, chybí spousta aut i dvacet tisíc studentů,“ uvedla už při prvním zveřejněném souhrnu plánovaných oprav náměstkyně primátora pro dopravu Miroslava Ferancová.

Oprava komunikace v ulici Legionářská se tak podle plánu rozjela v pátek 7. července a potrvá do 3. září. Opravou projde autobusová zastávka Náměstí Hrdinů ve směru na Lazce. Stavební práce se v lokalitě dotknou také navazujících ploch, chodníků a místa pro přecházení přes Sokolskou ulici. Od Sokolské po křižovatku se Studentskou a Hynaisovou dojde k předláždění komunikace. Stavbaři v tomto úseku rozeberou kostky, srovnají vrstvy a položí je znovu. Oprava si celkově vyžádá zhruba 1,7 milionu korun.


Autobusy projedou, auta ne

Objízdná trasa pro individuální dopravu je z důvodu úplné uzavírky vedena ulicemi Hynaisova, Wellnerova a Palackého. Pro autobusy MHD znamenají stavební práce změny v organizaci dopravy. „Od pátku 7. července do neděle 3. září bude autobusům průjezd umožněn. V době uzavírky dojde ale k posunu zastávky Náměstí Hrdinů označník „H“ a „I“ o přibližně 80 metrů zpět k přenosnému označníku,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Podrobnosti o změnách se cestující dozví na zastávkových označnících a na webových stránkách dopravního podniku www.dpmo.cz.

Veškeré informace o probíhajících nebo plánovaných uzavírkách v Olomouci jsou pak přehledně zveřejněny na webu města v sekci Doprava.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty