Exotický had korálovka se ukrýval za dětskou postýlkou. Chytili ho hasiči

„Máme hada v obýváku, za dětskou postýlkou. Určitě to není užovka," oznamovala telefonicky se zděšením v hlase mladá maminka nezvyklý nález v rodinném domě v Supíkovicích na Jesenicku. Hasiči jí okamžitě pomohli.

Pohled na pruhovaného hada za dětskou postýlkou mladou ženu pořádně vyděsil. Foto: HZS

"Ihned jsme vyrazili na místo, abychom neznámého plaza odchytli. Našli jsme jej schovaného v podlahové liště, odkud jsme hada opatrně dostali pomocí odchytové sítě ven a do bezpečí," popisuje zásah tisková mluvčí hasičů Lucie Balážová a dodává: "Chvíli jsme pak měli na jesenické stanici exotického hosta, následně jsme jej převezli do Záchranné stanice v Rudě nad Moravou, kde se o něj odborně postarali a sdělili nám, že se jednalo o krásnou korálovku kalifornskou."


Korálovka vyděsí, ale neublíží

Korálovka kalifornská je nejedovatý had, který se ve své domovině v severní Americe živí malými savci, ještěrkami i jinými hady včetně těch jedovatých. Ačkoliv sama korálovka žádnou smrtící látkou neddisponuje, vůči jedu jiných hadů je imunní. Tohle všechno ovšem běžný člověk neví a není divu, že pohled na pruhovaného hada za postýlkou mladou ženu pořádně vyděsil.  

"V případě podobného nálezu se přidáváme k doporučení záchranné stanice: když si nejste jisti druhem zvířete, tak volejte, přijedeme a pomůžeme," vzkazuje za hasiče Lucie Balážová.

V Supíkovicích zasahovala profesionální jednotka ze stanice Jeseník.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty