Oblíbený ŠumpeRUN se blíží. Závodníci se mohou registrovat

Už popáté se historickým centrem Šumperka proženou milovníci běhu bez rozdílu věku i fyzické kondice. Letošní ročník závodu ŠumpeRUN právě spustil registraci. Oblíbená akce se uskuteční v sobotu 16. září a běžci se mohou vedle již tradičních tratí na 10 kilometrů jednotlivců a štafet i závodů dětí těšit také na novinku - samostatný závod jednotlivců na jedno kolo o délce 3,33 km.

O dobrou náladu není nouze ani mezi závodníky přímo na trati. Foto: MAWAfoto

Start a cíl „city-crossového“ závodu budou opět umístěny na náměstí Míru před budovou radnice, kde také závodníci najdou veškeré zázemí. „Trať opět povede pěšími zónami a parky kolem nejznámějších šumperských památek, jako jsou divadlo, Pavlínin dvůr a stavby spjaté s obdobím, kdy se městu začalo říkat Malá Vídeň,“ popisuje za pořadatele Bohuslav Vondruška.

Závodníci si při registraci, kterou mohou provést online na webových stránkách www.sumperun.cz, vyberou z několika různých variant. Hlavní kategorií je závod jednotlivců na 10 km, který se běží na tři 3,33 km dlouhá kola. „Součástí této kategorie je také závod týmových tříčlenných štafet, které můžou být ryze mužské, ženské, ale také smíšené v různém poměru,“ dodává Vondruška.

Děti si mohou vybrat ze čtyř různých tratí 

Očekávánou novinkou je vložený samostatný individuální závod na jedno kolo o délce 3,33 km. „Pokud jste založení spíše rychlostně, na celou desetikilometrovou trasu si netroufáte, nebo chcete jen zažít závodní atmosféru, je tato volba tou správnou,“ doplňuje pořadatel Jan Kostecký a připomíná, že na každého v cíli bude čekat originální finišerská medaile.

Děti si budou moci zazávodit ve všech věkových kategoriích. Pro nejmenší prcky do šesti let bude nachystána krátká trať přímo v prostoru startu a cíle. Pro větší děti potom tři tratě v délkách odstupňovaných podle věku. „Nově bude také do hodnocení dětských závodů zařazen Pohár šumperských základních škol, kdy se za jednotlivé šumperské školy postaví na start smíšené žákovské týmy, které budou mezi sebou soutěžit,“ přibližuje Vondruška.

Celým závodním dnem bude fanoušky i sportovce provázet moderátor Hanny Firla, herec, tanečník a rodák ze Šumperka, kterého můžete znát třeba jako pořadatele oblíbeného Šumperského Majálesu. V závodní den nebudou chybět před radnicí stánky s občerstvením, prezentace partnerů akce a doprovodný program především pro děti.

"Svoje místo na startu si zajistěte už dnes," vybízí na závěr Bohuslav Vondruška.

Kompletní informace o závodu a odkaz na registraci najdou zájemci na www.sumperun.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty