Pozor, začíná liga! Sigma chce s podporou fanoušků uspět na horké půdě Sparty

V neděli odstartuje pro Sigmu Olomouc 31. ročník FORTUNA:LIGY. Hanáci před sebou mají hned v úvodním kole velkou zkoušku. Na vyprodané Letné změří síly s obhájcem titulu. Jejich soupeřem bude pražská Sparta. Zápas začne v neděli od 18:00 a do epet ARENY se chystají i olomoučtí fanoušci.

Zdroj: sigmafotbal.cz

Šest zápasů, šest výher. Taková je bilance Sigmy v letní přípravě. Hanáci zdolali mj. slavný rakouský Rapid Vídeň 2:1. „Vydařená příprava ještě není základním předpokladem pro úspěšnou sezonu. Učíme se hrát na vítězství a chceme vyhrávat. Směrem k sezoně výsledky z přípravy nemají absolutně žádnou váhu a zápasy budou jiného charakteru,“ ví dobře trenér Sigmy Václav Jílek.

„Liga je jiná. Na druhou stranu myslím, že pro nastavení vítězné mentality byla příprava dobrá,“ dodal kapitán týmu Radim Breite.

V neděli vpodvečer se Hanáci představí na hřišti Sparty. Letenští se v minulé sezoně po devítiletém půstu dočkali mistrovského titulu. „Bude to krásný zápas. Vnímám to, že to pro nás bude velká výzva. Čeká nás plný stadion. Jedeme na půdu mistra, který měl v začátku přípravy své problémy. Ale generálka se Spartě povedla a velmi přesvědčivě smetla Anderlecht. Pro nás to bude těžký zápas, zároveň ale dobrý start. Můžeme se hned na začátku soutěže zkonfrontovat s nejvyšší kvalitou. O motivaci mužstva nemám obavy,“ těší se na nedělní duel Jílek.


Olomouc sice přišla o Mojmíra Chytila, který po konci loňského ročníku přestoupil do Slavie, získala ale naopak ex-sparťanského Lukáše Juliše. Ten v přípravě zářil a potvrzoval to, co ukazhoval už před lety při prvním angažmá v Sigmě - že prostě umí střílet góly! Moc si přejeme, aby se mu takto dařilo i na letenském trávníku. 

Fanoušci Sigmy organizují na první zápas sezony výjezd. Pokud tedy stále přemýšlíte, jak strávit nedělní odpoledne, vyrazte společně s nimi podpořit Hanáky na Letnou. Cesta tam a zpět vyjde na 500 korun, děti a mládež do 16 let pouze na 300 korun. Klub pomáhá v komunikaci se soupeřem i se zajištěním bezproblémového příjezdu do epet ARENY. Sraz pro účastníky výjezdu je ve 13:00 u Billy. Přihlásit na výjezd se můžete na facebookové stránce Ultras Sigma. Na místě nebudou pro fanoušky hostů vstupenky, je proto třeba je zakoupit předem online. „Bude to hezký zápas. Bude vyprodáno. Za poslední tři sezony jsme vždy na Spartě hráli do 3. kola. Výsledkově snad bude jiný než ten poslední. Pro nás je důležitý dobrý start do sezony,“ dodává Radim Breite.

 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty