Bouřka ničila střechy, stromy poškodily také dva starobylé kostely!

DOPLNĚNO! Odpolední požáry vystřídaly v pondělí velmi silné bouřky, které se prohnaly jižní částí Olomouckého kraje. Hasiči zasahovali u popadaných stromů a narušených střech, bouře tentokrát poškozovala i historické památky!

Pád stromu na kostel v Mořicích | Foto: HZS Olomouckého kraje

 Na operační středisko HZS Olomouckého kraje bylo v souvislosti s bouřkami ohlášeno více než osm desítek událostí. Většinou je měl na svědomí silný vítr. Jednalo se především o popadané stromy na silnicích, jenže tentokrát polámané stromy padaly například i na středověký kostel v obcí Mostkovice a na barokní skvost, kostel svatého Martina v Mořicích.

"Nějaké škody opravdu vznikly. Je částečně poškozená balustráda a spadla jedna ze soch," popisuje škody na kostele starosta Mořic Tomáš Pavelka. Barokní sochy na zdejím krásném kostele jsou mimochodem z dílny žáků slavného Matyáše Brauna. Hmotnou škodu by podle starosty Pavelky mělo pokrýt pojištění.

Na několika místech vichr poškodil střešní krytiny. Hasiči pomáhali s provizorním řešením takových probémů na rodinném domě v obci Soběchleby a na panelovém domě v Přerově.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty