Do začátku školního roku to stihnou. Školáci dostanou v Tomkově ulici nový přechod

V Tomkově ulici se začíná stavět nový přechod pro chodce. V blízkosti křižovatky s Ladovou ulicí, na vedlejší silnici, vznikne do začátku září nový osvětlený přechod. V průběhu stavby budou muset řidiči počítat jen s drobným omezením, úplná uzavírka bude potřeba dva dny a to o víkendu 12. a 13. srpna.

Na tomto místě vznikne nový přechod | Foto: Google Maps

„Stavba nového přechodu probíhá v místě, kde na Tomkovu ústí stará panelová cesta vedoucí shora od rodinných domů a areálu bývalé přírodovědecké fakulty. V okolí Tomkovy ulice vznikly v minulých letech další školy a od autobusových zastávek je třeba děti a studenty bezpečně převést přes komunikaci,“ vysvětluje náměstkyně primátora Miroslava Ferancová. Přechod bude nasvícený a nové budou také navazující zpevněné plochy.

Během stavby přechodu bude Tomkova vždy na dobu nezbytně nutnou zúžena o manipulační a stavební prostor kvůli pokládce nových silničních obrub. „Jakmile se bude pokládat nová živičná vrstva, bude nutné komunikaci na dva dny uzavřít, to je v plánu o víkendu 12. a 13. srpna,“ upřesňuje vedoucí odboru dopravy a územního rozvoje Marek Černý.

Ve dnech úplné uzavírky povede objízdná trasa přes Ladovu, Tomkovu, Balbínovu a Horní Hejčínskou. Úplná uzavírka bude také znamenat změnu pro autobusovou linku č. 18. Ta bude vedena v úseku mezi zastávkami Ladova a Řepčín, Máchova v obou směrech po objízdné trase ulicemi Ladova – Tomkova – Na Trati – Svatoplukova – Řepčínská. Na objízdné trase bude linka obsluhovat zastávky Na Trati a Svatoplukova v obou směrech. Zastávky Tomkova, Řepčínská a Řepčín, škola nebudou obsluhovány.

Stavba skončí 1. září.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty