Obávaný bludovský kopec si připsal další oběť. Kdy už bude hotov obchvat Bludova?

Kopec mezi Bludovem a Šumperkem je místem častých dopravních nehod s tragickými následky. Svědčí o tom i pomníčky podél silnice. Přesto, že na bludovském kopci byla organizace dopravy před časem upravena, místo pořád není při nedodržení pravidel bezpečné. V pondělí na to bohužel doplatil životem jeden z aktérů dopravní nehody.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"Zasahujeme u další nehody s tragickými následky. Na bludovském kopci mezi Bludovem a Šumperkem došlo v pondělí po 9. hodině ke srážce dvou osobních vozidel. I přes veškerou snahu zasahujících hasičů a záchranářů a okamžitou resuscitaci jeden z řidičů následkům nehody na místě podlehnul. Další zraněná osoba byla transportována do nemocnice," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Komunikace byla při odstraňování následků nehody uzavřena a dopravu odkláněla Policie ČR přes objížďku. 

Podle informací policie jel senior ve vozidle Škoda Felicia po polňačce, která se nachází na horizontu kopce mezi Bludovem a Šumperkem. Při vjíždění na silnici I. třídy chtěl odbočit směrem na Šumperk a zřejmě přitom přehlédl vozidlo Škoda Kodiak, které jelo zleva od Šumperka na Bludov po hlavní silnici. "Řidič staršího vozu bohužel na následky zranění na místě nehody zemřel. Jeho spolujezdkyně, taktéž žena v seniorském věku, byla se zraněními převezena do šumperské nemocnice," popsala následky havárie Miluše Zajícová, mluvčí Policie ČR. 

Foto: HZS 

OBCHVAT JEŠTĚ LETOS?

Toto velmi frekventované místo je častým dějištěm vážných nehod. Situace se změní teprve ve chvíli, kdy bude dokončen obchvat Bludova, spojující Postřelmov se Šumperkem. Jde o významnou spojnici Olomouce se Šumperkem a s oblastí Jeseníků a současná silnice I/44 u Bludova na ni kapacitně evidentně nestačí.

Oficiálně má být stavba, zahájená v červnu 2021, hotová v příštím roce. Letos v březnu ale ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl před novináři prohlásil, že přibližně šestikilometrový obchvat Bludova by měl být dokončen a zprovozněn ještě v letošním roce. 

Obchvat Bludova | Zdroj: ŘSD  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty