Velkomoravskou ulici zkrášlí dlouhý pás kvetoucích růží a tavolníků a alej platanů

Platany na krajích, růže a tavolníky uprostřed dělícího pruhu a k tomu i nové zábradlí. To jsou změny, které přinese letošní léto jedné z páteřních komunikací ve městě – Velkomoravské ulici.

Foto: olomouc.eu/ Pavel Konečný

"Jedná se o bíle a růžově kvetoucí růže a růžově kvetoucí nízké tavolníky, které ve vegetačním období zkrášlí část Velkomoravské ulice. Vzhledem k probíhající obnově zábradlí spojené s částečnou uzavírkou komunikace je logicky vhodné spojit výsadbu keřů s výměnou zábradlí,“ uvedl náměstek primátora Otakar Štěpán Bačák.

Výsadba přispěje ke kultivaci městské třídy a je dalším pokračováním v její obnově. Keře za 1,8 milionu korun sází ve středovém pásu zahradníci Výstaviště Flora, kteří o ně budou v následujících letech i pečovat.

Nové zábradlí ve středním dělícím pásu za 4,1 milionu korun by na rušném průtahu městem mělo umožnit bezpečné přecházení, ale pouze na jasně vymezených místech. Estetika a také bezpečnost původního zábradlí byla už kvůli špatnému technickému stavu za hranicí životnosti.

Výměna stávajícího nevyhovujícího zábradlí v úseku mezi křižovatkami se Schweitzerovou a Rooseveltovou ulicí potrvá do 28. srpna. I přes omezení dopravy na úseku dlouhém šest set metrů je Velkomoravská ve dvou jízdních pruzích průjezdná.

Foto: olomouc.eu/ Pavel Konečný

Foto: olomouc.eu/ Pavel Konečný

Foto: olomouc.eu/ Pavel Konečný



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty