Olomoucké nejen shakespearovské léto nabídne divadlo pod širým nebem i Jaroslava Svěceného

Letní kulturní program v Olomouci opět okoření Divadlo Tramtarie. Olomoucké nejen shakespearovské léto oživí parkán Konviktu. Letošní ročník festivalu je výjimečný tím, že vedle divadelní nabídky nebude chybět ani známý hudební host.

Olomoucké nejen shakespearovské léto

Už osmé léto v řadě pořádá Divadlo Tramtarie srpnový open-air festival Olomoucké „nejen“ shakespearovské léto. Stejně jako v předchozích letech budou mít diváci na pár dní možnost zažít divadlo v krásném prostředí v centru města na parkánu Uměleckého centra UP v Olomouci.

Na letní scéně v blízkosti starých hradeb a parku zahraje Divadlo Tramtarie celkem devět divadelních představení, inscenací ze svého repertoáru, a tři pohádky pro děti.

Festival zahájí ve středu 9. srpna divácky nebývale oblíbený a úspěšný Kabaret nahatý Shakespeare. Tramtarie s ním sklízí úspěchy už více než pět let a za tu dobu nic neztratil na svém jedinečném kouzlu a vtipu.

Letošní Olomoucké „nejen“ shakespearovské léto slibuje ale opět mnohem víc. Velký hudební zážitek nabídne vystoupení houslového virtuosa Jaroslava Svěceného. Návštěvníci se mohou těšit na žhavé tóny tanga. Koncert se uskuteční 18. srpna.

Další letní večery budou patřit oblíbeným inscenacím z repertoáru Divadla Tramtarie. Poprvé se na parkánu Konviktu představí novinky letošní divadelní sezóny: Tou nejžhavější novinkou je něžně krutá komedie Smrt jim sluší, černo-černá komedie plná problémů partnerského soužití Válka Roseových a spousta dalších. Mezi další lákadla festivalu patří Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen. „Na počátku tohoto projektu byl dotazník, který byl zveřejněn na sociálních sítích, a který se ptal na zkušenosti žen s bodyshamingem. Odpovědi se staly základem pro divadelní hru, kterou napsala Anna Saavedra. Následná inscenace sklízí bouřlivé reakce, v naprosté většině pozitivní, často také upřímně osobní a dojemné,“ uvedl Vladislav Kracík, umělecký šéf Divadla Tramtarie. Na parkánu se také opět po roce představí romanticko – dobrodružný román Tři mušketýři, kteří měli premiéru loni v létě. „Ostré kordy a legendární hlášky Třech mušketýrů jsou vhodné pro náctileté diváku, proto je doporučujeme jako představení pro celou rodinu. Hrajeme v sobotu už od 17 hodin,“ uvedla mluvčí festivalu Vlasta Pechová.

Ani letos nebude chybět bohatý program pro nejmenší. Kromě oblíbených pohádek je pro děti připraven také další zábavný program. Mohou se těšit na bublinovou show, žonglérský workshop, malování na obličej, naučí se skákat přes švihadlo a nebude chybět ani oblíbený fotokoutek s pohádkovým hrdinou.

Olomoucké nejen shakespearovské léto se koná na parkánu Konviktu, Uměleckého centra Univerzity Palackého, Univerzitní ulici č. 3 v Olomouci od 9. do 20. srpna. Lístky jsou k dispozici online na www.shakespearovskeleto.cz nebo je lze koupit v Informačním centru města Olomouce v podloubí radnice. Vstupenky na jednotlivá představení budou v prodeji také na místě před začátkem programu.

Záštitu nad festivalem převzal hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek a rektor Univerzity Palackého Martin Procházka. Činnost Divadla Tramtarie finančně podporují statutární město Olomouc a Olomoucký kraj.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty