Neustálou motivací jsou naši klienti, říkají k rekonstrukci centra OMEGA Uhýrek a Dvořák

Rozsáhlá rekonstrukce Mokré zóny, zcela nová Wellness zóna i nové typy členství. OMEGA centrum sportu a zdraví připravilo pro své zákazníky novinky, které v rozhovoru představuje zakladatel Jaromír Uhýrek a manažer Miroslav Dvořák.

Jaromír Uhýrek a Miroslav Dvořák, zdroj: OMEGA centrum zdraví a pohybu

Co nového si OMEGA pro své klienty připravila?

Jaromír Uhýrek/JU: Nejzásadnější změnou je rozsáhlá rekonstrukce naší Mokré zóny. Po jejím dokončení vznikne zcela nová Wellness zóna. Naši klienti tak budou moci regenerovat a relaxovat na větší ploše s využitím nejmodernějších technologií a vybavení.

OMEGA je v provozu 15 let, byla už rekonstrukce nutná?

JU: Naše centrum je mimořádné místo s jedinečným propojením mnoha sportovních aktivit a regeneračních možností. Zajištění vysokého standardu i v porovnání s nejlepšími zařízeními svého druhu ve světě je pro nás zásadní, a proto po celou dobu existence průběžně vyhodnocujeme a realizujeme rozvojové investice, které jsou přínosem především pro klienty. Naposledy bylo v minulém roce vytvořeno nové Klientské centrum, před tím prošel proměnou náš kadeřnický salon a v roce 2019 došlo k zásadní obnově a rozšíření fitness a navýšení počtu sálů pro skupinové lekce. Letos je na řadě wellness a určitě nekončíme.

Povídejte…

JU: Konkrétní v tuto chvíli nebudu. Mohu jen zopakovat, že chceme pro naše klienty to nejlepší. Centrum a jeho jednotlivé součásti se snažíme budovat, rozvíjet i spravovat tak, aby vše bylo uživatelsky příjemné, funkční, dlouhodobě udržitelné a aby klienti svůj volný čas chtěli trávit jen u nás. A jsou to právě naši klienti, kteří jsou pro nás motivací pro neustálé zkvalitňování našich služeb.

Jakých částí relaxačních prostor se rekonstrukce dotkne?

JU: Rozsah rekonstrukce je zásadní. Dochází ke kompletní obnově a také k velkorysému rozšíření celého relaxačního prostoru. Vnitřní část zvětšujeme prodloužením budovy v celé šířce původní mokré zóny směrem do venkovního areálu. Venkovní prostor ale nijak nezmenšujeme, naopak. Zrušením jednoho tenisového kurtu bude venkovní část téměř dvojnásobná oproti původnímu stavu.

Pojďte nás trochu navnadit, na co konkrétně se můžeme těšit?

JU: S ohledem na rozsah přestavby zde není možné uvést vše. Zmíním tedy alespoň úplné novinky, které v původní „mokré“ nebyly. V saunovém světě bude dominovat velká ceremoniální finská sauna, jejíž centrální uspořádání odpovídá soudobým požadavkům na saunové rituály. Jedná se o největší saunu v areálu, která pojme až dvojnásobný počet osob než naše stávající největší sauna. Nově doplňujeme rovněž o nerezový Kneippův chodník pro zlepšení prokrvení nohou a lepší pružnost cév nohou i Achillovy šlachy. Ve velké open air relaxační zóně budou vynikat zcela nová venkovní vířivka až pro 14 osob a zahradní pavilon s finskou saunou s panoramatickým výhledem. V zóně u venkovní sauny nechybí velký ochlazovací bazén doplněný dvěma venkovními ochlazovacími sprchami a prostorem pro odpočinek s terasou a trávníkem. Všechny bazény a vířivky budou v nerezovém provedení. Chtěl bych vyzdvihnout i kompletně nové moderní bazénové technologie s přesným měřením kvality a teploty vody a nové VZT jednotky s rekuperací, které zajistí příjemné a klidné klima v interiéru wellness. V bazénové hale bude nový wellness bar, který bude lákat posezením s výhledem a propojením do nově upravené velké zahrady. Samozřejmostí budou kromě oblíbených fresh nápojů také chutné pokrmy a čerstvé dorty a poháry vlastní výroby.

To zní opravdu lákavě, kdy očekáváte zprovoznění?

JU: Vše směřuje k tomu, že první klienty v nové Wellness zóně přivítáme již koncem srpna. Rád bych využil této příležitosti a všechny pozval, ať k nám přijdou načerpat nové síly a zrelaxovat.

V dnešní době obdivuhodná rychlost. Můžete prozradit jaká je celková plánovaná investice do rekonstrukce?

JU: Celkové náklady přesahují částku 100 milionů korun. Věříme, že je to krok správným směrem, který se nám potvrdí následnou ještě vyšší spokojeností našich klientů. Společně s wellness dochází také k obnově hlavních šaten a sprch a místností pro masáže a solárium.

Po takto nákladné rekonstrukci bude zřejmě logicky následovat navýšení cen.

Miroslav Dvořák/MD: K tomuto kroku jsme nechtěli přistoupit. Na druhou stranu nelze očekávat po řadu let téměř neměnné podmínky a současně velmi nákladně investovat. Situaci také razantně ovlivnilo zvýšení cen energií a hlavně nebývale vysoká míra inflace. Vše uvedené zásadně ovlivňuje naše náklady a pokud chceme zachovat úroveň poskytovaných služeb, což je našim hlavním posláním, musíme na novou situaci reagovat. Ale abych odpověděl na otázku. V těch nejvytíženějších pásmech v týdnu a na víkend bude základní dvouhodinový vstup do wellness pro nečleny za 500 korun, mimo špičku 400 korun. Pokud se podíváte nejen do okolních wellness zařízení, tak zjistíte, že cenou se nijak nevymykáme, byť kvalitou v mnoha ohledech ano.

Členové OmegaKlubu budou mít stále v rámci členství vstup do wellness zdarma?

MD: Úplně volný a neomezený vstup, jako tomu bylo doposud, už být nemůže. Nedává to smysl ekonomicky, ale ani uživatelsky. Dochází tedy ke změně struktury členství, kdy hlavním důvodem je zvýšení komfortu pro klienty. Členové našeho klubu však budou mít stále velké výhody oproti klientům bez členství, a to v závislosti na typu členství, který si zvolí.

Mluvíte o více typech členství, můžete nám je představit?

MD: Nově si mohou klienti volit ze 3 variant členství – Silver, Gold a Platinum. U členství Gold budou mít členové, kromě dalších slev a výhod, jeden vstup do wellness měsíčně zdarma a každý další vstup bude minimálně s 50% slevou. Členství Silver nabízí shodné slevy a výhody jako Gold, ovšem lze je využívat pouze do 15hod. Přičemž stále platí, že předchozí dva typy členství se vyplatí již při třech vstupech do wellness za měsíc. Pro milovníky wellness jsme připravili ještě třetí prémiový typ členství Platinum, kde budou mít členové jeden volný vstup do wellness každý den. Tento typ členství se vyplatí již od 4 vstupů do wellness měsíčně. Podrobnější informace naleznou zájemci o členství na našem webu nebo od děvčat v Klientském centru.

Vraťme se ještě na začátek rozhovoru, jaké další novinky letos Omegu čekají?

MD: V rámci probíhající rekonstrukce, kromě nového wellness včetně nových prostor pro masáže a nových hlavních šaten pro klienty, budou vybudovány také nové šatny a zázemí pro naše zaměstnance, kteří jsou pro nás stejně důležití jako naši klienti. Víme, že kvalita našich služeb je dána především sehraným týmem lidí a atmosférou, kterou spolu s klienty utváří. Od recepčních, týmu kavárny a pracovníků úklidu přes trenéry a lektory až po management. Všichni kromě své profesionality vkládají lidský přístup ke klientům a jejich potřebám. Bez nich by Omega nebyla tím, čím je.

Čím podle Vás Omega je?

MD: Omega je fenomén. Je to centrum sportu a zdraví naplňující základní podstatu těchto slov. Je to unikátní kombinace špičkové infrastruktury a skvělého týmu profesionálů, u kterých je klient vždy na prvním místě. Omega existuje stále se stejným zásadním smyslem, a tím je být jedničkou ve svém oboru a druhou rodinou pro své klienty. Díky Omeze už 15 let nemusíte jinam.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty