Opilý řidič to napálil škodovkou do protijedoucího auta. On i druhý řidič skončili v nemocnici

Velký vliv na sobotní bouračku, jejíž oba aktéři skončili v nemocnici, měl alkohol. Pravděpodobným viníkem je muž, který vjel do protisměru, když řídil s docela velkou dávkou alkoholu v krvi.

Foto: Policie ČR

V sobotu policisté řešili v Uničově místní části Brníčko dopravní nehodu dvou osobních automobilů. Podle prvotních informací policie se 43letý řidič vozu Škoda Fabia plně nevěnoval řízení, v pravotočivé zatáčce přejel přes středovou čáru a srazil se s protijedoucím autem značky Opel Astra, za jehož volantem seděl 45letý řidič. Při dechové zkoušce nadýchal řidič škodovky hodnoty okolo 1, 7 promile. Oba muži utrpěli zranění, se kterými je zdravotníci museli transportovat do šternberské nemocnice. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun.

"Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí mladšímu z řidičů trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. 



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty