Tramvaj číslo 6 se vrací, bude ale jezdit jen ve dvou dopravních špičkách a jen v pracovní dny

Se začátkem školního roku dochází v Olomouci ke změnám v provozu tramvají a autobusů. Vrací se tramvajová linka číslo 6, na hlavní trati z Hlavního nádraží přes centrum se zkrátí interval spojů na 3 až 4 minuty. Změny se týkají také autobusových spojů.

Tramvají pojede od pondělí opět o něco víc než během prázdninového období | Foto: Rej.cz

Od pondělí 4. září dochází ke změně jízdních řádů všech tramvajových linek. Tramvajová linka číslo 6 bude provozována pouze v době přepravní špičky od šesti do půl deváté dopoledne a od 12:30 do 18 hodin odpoledne, rozsah provozu ostatních linek se nemění. Na trati z Hlavního nádraží na Náměstí Hrdinů/Palackého tak v době špičky pojedou spoje v intervalu 3 až 4 minut, zbytek dne bude potom interval 5 minut.

Nové jízdní řády najdou cestující na zastávkových označnících a na webových stránkách: https://www.dpmo.cz/informace-pro-cestujici/aktuality/?id=598

Autobusový provoz

Od soboty 2. září dochází u autobusové linky č. 11 a od pondělí 4. 9. 2023 také u linky č. 27 ke změnám jízdních řádů. Se začátkem školního roku jsou ukončena prázdninová omezení na autobusových linkách č. 11, 12, 13, 14, 19 a 21 a znovu budou provozovány všechny posilové a školní spoje.

Linka č. 11

Linka bude vedena dle nového jízdního řádu od 2. 9. V pracovní dny dochází k následujícím změnám:

  • posilové spoje s odjezdy v 7.55 hod. z Hlavního nádraží a v 8.14 hod. ze zastávky Svatý Kopeček, ZOO budou zrušeny
  • spoj z Hlavního nádraží s odjezdem v 13.42 hod. bude prodloužen až na zastávku Lošov s příjezdem v 14.05 hod
  • nově bude veden spoj z Lošova s odjezdem v 14.09 hod. s příjezdem na Hlavní nádraží v 14.32 hod.

Linka č. 27

Linka bude vedena dle nového jízdního řádu s platností od 4. 9. 2023. Na základě požadavků cestujících jsou denně upraveny časové polohy spojů ve večerních hodinách. Spoje budou nově vedeny s odjezdy ze zastávky Tržnice v 19.57, 20.27 a 21.01 hod.

Podrobnosti jsou k dispozici zde: https://www.dpmo.cz/informace-pro-cestujici/aktuality/?id=599

Zdražení jízdného

Od prvního zářijového dne se změnily také ceny jízdného. O zdražení časových i dlouhodobých jízdenek jsme už podrobně psali zde. Změna ovlivnila především krátkodobé jídzenky, méně podražily dlouhodobé kupony. Základní jízdenku si cestující pořídí za 20 namísto dosavadních 18 korun, za zlevněné jízdné nově zaplatí 10 korun namísto 9 korun. Cena SMS jízdenky stoupla z osmnácti rovnou na dvaadvacet korun! 





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty