Nejdřív omdléval, pak utíkal i s pervitinem, nakonec ho zastavila až hrozba zbraně

Během jediné kontroly na Olomoucku odhalili příslušníci Celní správy ČR ve vozidle téměř 50 gramů metamfetaminu (pervitinu), 4,2 gramů sušiny konopí (marihuany), střelnou zbraň a vysokou finanční hotovost.

Foto: Celní správa ČR

Případ se odehrál při běžné kontrole. Pachatelé na sebe upozornili celníky hned od počátku svou velkou nervozitou. K případu došlo, když hlídka z oddělení mobilního dohledu prováděla běžnou kontrolní činnost na dálnici D35 ve směru Lipník nad Bečvou – Olomouc.

V rámci pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu si celníci náhodně vytipovali ke kontrole osobní automobil tovární značky BMW. V něm se nacházeli dva muži slovenské národnosti a jeden občan České republiky.

Zjevně nervózní posádka vozu uvedla, že žádné nezákonné komodity nepřeváží. Jak se ovšem později ukázalo, cestující pouze spoléhali na nedůslednost celníků. Ti se však oklamat nenechali a postupně ve vozidle nalezli téměř 50 gramů metamfetaminu, 4,2 gramů marihuany, střelnou zbraň a velký objem finančních prostředků. Na místo byla přivolána i Policie ČR, vzhledem k posílení bezpečnosti příslušníků.

Při probíhajících služebních úkonech zkoušel jeden z cestujících obměkčit celníky tím, že předstíral zdravotní komplikace a dokonce upadl na zem. Vzápětí využil situace, zmocnil se bílé krystalické látky a začal utíkat. Během útěku došlo k pokusu o znehodnocení důkazních prostředků. Celníci s policisty začali podezřelou osobu pronásledovat, přičemž použili zákonné výzvy, a to společně s donucovacím prostředkem hrozby namířenou střelnou zbraní. Po ní osoba útěk vzdala.

Cestující se tedy budou nyní zodpovídat z podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který jim hrozí v případě odsouzení až pětiletý trest odnětí svobody.

Od začátku letošního roku narazili celníci v Olomouckém kraji na nelegální přepravu omamných a psychotropních látek celkem v 83 případech.

Foto: Celní správa ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty