Po vyprodané plecharéně dnes zamíří fanoušci na Andrův stadion. Sigma chce potvrdit třetí místo

Páteční start extraligy přilákal do plecharény přes pět tisíc diváků, což je kapacita haly. Kolik fandů přjde dnes na zápas Sigmy Olomouc s Českými Budějovicemi? Hanáci jsou po sedmi kolech v lize třetí za oběma pražskými S. Určitě si zaslouží pořádnou diváckou podporu.

V hradecké Malšovické aréně podpořilo Sigmu přes sto modrobílých fanoušků | Foto: sigmafotbal.cz

Po třítýdenní odmlce, způsobené zářijovým reprezentačním cyklem, se na Andrův stadion vrátí prvoligový fotbal. Soupeřem Sigmy Olomouc bude v 8. kole FORTUNA:LIGY tým Českých Budějovic. Zápas odstartuje v 15 hodin.

Reprezentační pauzu přečkal tým Sigmy na 3. místě. „Hráči dostali přes minulý víkend volno, byla tam ještě navíc motivace před pohárem v Třinci a zápasem v Hradci ohledně jednoho dne navíc. Pak už jsme ale najeli na klasický cyklus a naplno se připravujeme na pokračování ligy s Českými Budějovicemi. Žádné dlouhé pauzy a podobně si nikdo nemůže dovolit. Bylo vidět, že kluci si odpočinuli, ale teď už vidíme na tréninku velké odhodlání a děláme všechno proto, abychom byli na sobotu nachystaní co nejlépe,“ shrnul program týmu v uplynulých dnech Milan Kerbr, vedoucí týmu a asistent trenéra Václava Jílka.

Hanáci se před reprezentační přestávkou rozehráli do velmi dobré formy a zvítězili ve třech utkáních v řadě. Po výhře 2:0 nad Libercem se představili v Třinci, kde si po vítězství 4:1 vybojovali postup do 3. kola MOL Cupu. Zdolali také Hradec Králové, když v Malšovické aréně sice prohrávali 0:1, třemi přesnými zásahy ale vývoj duelu převrátili na svoji stranu.

„Chceme pokračovat v dobrých výkonech a sbírání bodů. Jsme v tabulce nahoře, i když víme, že je to jen začátek soutěže, tak se tam chceme se tam udržet. V takovém případě je jasné, že domácí zápasy musíme zvládat za plný počet bodů. Zkraje sezóny se nám to třikrát za sebou podařilo a určitě to budeme chtít i proti Českým Budějovicím natáhnout,“ pokračoval Kerbr.

Budějovice měly těžký start sezóny a nedařilo se jim, z posledních třří utkání ale dvakrát zvítězily. Jejich forma jde nahoru. Olomoučtí fotbalisté tak určitě budou potřebovat i pořádnou podporu z hlediště, aby prodloužili šňůru vítězných utkání. 

 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty