Po opravené lávce se opět nesmí chodit. Chodcům sloužila necelé tři týdny

DOPLNĚNO! Tři měsíce trvala oprava lávky na Lazcích z Vlkovy do Dlouhé ulice. Ve druhé půlce srpna byla lávka otevřena, teď je ale opět zavřená. Ne kvůli technické chybě, ale kvůli jiné stavbě.

Foto: Rej.cz

Vážení chodci, využijte jinou trasu, lávka totiž vede přímo do staveniště v ulici Dlouhá. Zhruba tak vysvětuje cedule před uzavřenou lávkou, proč po ní opět nepřejdete. Lávka byla opravena a otevřena 18. srpna, ale chodci si jí mohli užívat jen do 3. září. Od 4. září je totiž opět uzavřená, protože stavební firma nechce, aby lidé chodili z lávky rovnou do rozestavěné ulice Dlouhé. Takto to bude zřejmě až do 22. října, do kdy je plánována rekonstrukce ulice Dlouhá.

V ní si ostatně chodci rovněž užijí, protože na začátku rozestavěného úseku zhruba na úrovni druhé lávky směrem od Bořivojovy ulice je zcela uzavřená nejen silnice, ale i chodník. Po rekonstrukci tady totiž bude nově smíšená stezka pro chodce a pro cyklisty. Stavební firma na začátku opravovaného úseku vyzývá chodce, aby přešli na protější chodník, což by bylo fajn, ale má to jednu chybu - na protější straně žádný chodník není. Odvážlivci tak chodí po rozestavěné vozovce, ostatní jdou po trávníku nebo cestami přes sídliště.

Logičtější a pro chodce určitě lepší by tedy bylo, kdyby rekonstrukce lávky u Vlkovy ulice (květen až srpen) a oprava Dlouhé ulice (září až říjen) probíhaly současně.  

Edit: Nově dostupné informace vysvětlují, proč nešlo obě stavby, tedy opravu lávky a opravu ulice Dlouhá časově sladit. Oprava lávky měla původně trvat jen do června, ale kvůli technickým problémům trvala až do srpna. Oprava Dlouhé ulice byla půvpdmě plánována až na příští rok, ale protože se městu povedlo na jiných zakázkách ušetřit, rozhodlo se o uspíšení realizace. Stavební řízení ovšem trvalo déle než obvykle, protože chyběl souhlas jednoho z účastníků. Oprava tedy začala až v září.    

Přejděte na protější chodník! | Foto: Rej.cz

Na protější straně ale žádný chodník není... | Foto: Rej.cz  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty