Nová budova vědeckého centra je už téměř hotová. Podívejte se, jak se změnila Envelopa

Už ve čtvrtek by měla být předána univerzitě nová budova na Envelopě. Jedná se o univerzitní vědecké centrum a souvisí se špičkovou vědeckou činností olomouckých přírodovědců. Na místě vystřídalo diskotétu Envelopa, slavnou především v devadesátých letech.

Foto: Rej.cz

Stavba začala předloni, když nejprve musela být zbourána budova bývalé diskotéky. Po vyčištění staveniště od nebezpečného azbestu mohla začít stavba nového objektu. Stavebně byla budova dokončená během letošních prázdnin. Z venčí objekt vizuálně zaujme jak sympaticky odlehčenou konstrukcí, tak především zelenými stěnami. 

Hlavním posláním nového centra bude transfer technologií a znalostí z Univerzity Palackého. V centru bude prostor také pro nové inovativní firmy zejména z oborů zahrnujících optiku, zdravotnictví, nové materiály, ale také pedagogiku, filozofii, právo, IT či kreativní průmysl. V parteru objektu budou i prodejny, ve vyšších patrech kanceláře. laboratoře a coworkingové prostory, na střeše vznikne přístupná terasa a zelené plochy, zalévané zachycenou dešťovou vodou. 

Objekt by měl být uveden do provozu během října. 

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Tento týden probíhají poslední úpravy v interiéru | Foto: Rej.cz

Situace v únoru 2022 | Foto: Rej.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty