Policie musela ráno do ulic, uzavřený průtah městem působil komplikace

Dalo se to čekat a nejspíš to nešlo jinak. V pondělí ráno, kdy do Olomouce přijíždí tisíce řidičů do práce nebo do škol, vznikala kvůli uzavřenému průtahu městem komplikovaná dopravní situace. Policie, která situaci monitorovala, tvrdí, že během dopoledne se situace výrazně zlepšila.

Foto: Rej.cz

"Situaci v silničním provozu od začátku uzavírky monitorujeme. Hustší provoz, který jsme zaznamenali v ranních hodinách, jsme na problematických místech dle možností usměrňovali," říká Petra Vaňharová, tisková mluvčí Policie ČR. Během dopoledne se dopravní situace oproti ranní špičce již výrazně zklidnila, aktuálně je provoz v běžném stavu. "I přesto však apelujeme na řidiče, aby v případě nově vzniklých komplikací byli trpěliví, tolerantní, a aby počítali s časovým zdržením," dodává tisková mluvčí.

Podle navigací a různých aplikací, které slouží řidičům, bylo třeba počítat se zdržením na úrovni patnácti i dvaceti minut. Problémy byly na průjezdu křižovatkami přes uzavřenou Foersrovu ulici. Někteří řidiči si pak stěžovali, že zapojení policistů do řešení dopravní situace v ranní špičce mělo být výraznější. 

Oprava silnice a zastávek v ulicích Pražská, Foerstrova a Albertova potrvá až do neděle 5. listopadu. Podle odborného posudku byla nutná, protože asfaltové vrstvy jsou už za hranicí životnosti a po dalším zimním období by se začaly tvořit výtluky a praskliny, kvůli kterým by následně musela proběhnout dražší a časově náročnější oprava. 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty