Robotické tanky či 3D tiskárny. V supermoderní budově na Envelopě je i zábavné místo pro děti

Nová budova Envelopa Hub bude také cílem dětí, protože k jejím funkcím patří i popularizace vědy. Své aktivity sem rozšířila i Pevnost poznání UP, která v prostorách otevírá novou technologickou laboratoř UP_LAB.

Foto: Rej.cz

Děti a mládež se zde mohou seznámit s moderními technologiemi pro vzdělávání, jako jsou 3D tiskárny, virtuální realita, umělá inteligence, roboti nebo programovatelné moduly. Postupně zde bude přibývat nabídka různých interaktivních her a prvků, které dětem zábavnou formou přiblíží vědu a techniku. Děti si tady mohou vyzkošet třeba boje s robotickými tanky, jemnou motorickou práci s perfektním modelem jeřábu a podobně. 

Tento prostor je otevřen každý všední den i v soboty. Počítá se zde jak s individuálními návštěvníky, tak i se školními kolektivy. Během října by pak nabídku nového objektu na Envelopě měla v jeho levém křídle rozšířit také kavárna Lyrata, otevřená veřejnosti. 

Objekt Envelopa Hub slavnostně otevřela Univerzita Palackého v Olomouci minulý týden ve čtvrtek. Budou v něm laboratoře i nájemní a coworkingové prostory. Už během prvních dnů si jej prohlédli potenciální nájemci. 

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz

Foto: Rej.cz




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty