Kapela Tiket: Začal se nám plnit dětský sen

Objevem roku Radia Haná se vloni stala havířovská parta Tiket. Nyní vydává debutový singl a klip. Co kluky na kapele nejvíc baví? A jak si vysvětlují, že z Havířova pochází hned několik úspěšných kapel. Na otázky REJ.cz odpovídal Jéňa Jaroš, frontman kapely Tiket.

"Po vyhlášení vítěze jsme nebyli schopni ani mluvit, protože ty emoce byly v ten okamžik strašně silné," vzpomíná kapela Tiket na vítězství v soutěži Objev Radia Haná. Foto: archiv

Před pár dny jste vydali pecku Netflix & Chill. Co byste o písni řekli, aby čtenáři dostali chuť si ji pustit? 

Netflix & Chill je rychlý a energický singl se značným sex appealem, který každý musí slyšet. Vypráví o romantických chvílích mezi mužem a ženou, kteří se rádi spolu koukají na film nebo seriál. Samozřejmě všichni víme, jak takové to „koukání“ na film končí a mnohdy věta „jdeme se koukat na film“ je jen krycím názvem pro jiné aktivity.

Nový singl a klip vydáváte ve spolupráci s pořadateli soutěže Objev Radia Haná, kterou jste loni vyhráli. Jaké to bylo vyhrát tuto známou soutěž v konkurenci desítek dalších kvalitních kapel? 

Neskutečné! Ten večer se nám začal plnit náš dětský sen! Vzpomínám, že po vyhlášení vítěze jsem nebyl schopen ani mluvit, protože ty emoce byly v ten okamžik strašně silné. Pro nás to bylo první cenné vítězství, na které budeme vždycky rádi vzpomínat. V té době jsme hlavně ještě spolu nehráli ani rok a moc šancí jsme si na vítězství nedávali. Ve finále s námi hrály další skvělé kapely a sám jsem do vyhlášení nevěděl, kdo to vlastně vyhraje. Každopádně v ten večer stálo štěstí na naší straně a obyčejní neznámí kluci z Havířova se stali Objevem roku 2022 Rádia Haná.

Co vás na kapele nejvíc baví? 

Hlavně to bude určitě ten společný čas s kapelou, ať už na koncertě nebo na zkušebně, anebo někde v hospodě. Jsme parta skvělých velkých kamarádů, hudebních bratrů, kteří spolu často tráví čas i mimo muziku a myslím si, že to je jeden z důvodů, proč se tolik nehádáme a děláme písničky jako je Netflix & Chill. Milujeme koncertování a rádi trávíme společné chvíle na podiu. Je to pro nás taková droga. Po každém koncertě bychom nejraději hráli znovu a znovu. Mít takovou kapelu je prostě splněný sen a já jsem moc rád, že ho můžu sdílet se skvělými muzikanty jako je Erik Bubík (bicí), Adam Foldyna (baskytara) a Kevin Majtán (kytara). Taky nesmím zapomenout na lidi kolem kapely, jako je náš zvukař Ondřej Pomkla, který je občas vtipný a je hlavně cennou součástí našeho týmu.

Přes léto jste hodně koncertovali. Na jaké vystoupení vzpomínáte nejraději? 

Za celou kapelu mohu říct, že nejvíc jsme si užili koncert ve Šternberku u Olomouce v rámci Šternberských slavností. Nejvíc by to asi vystihla věta našeho baskytaristy Adama: „Milujeme Šternberk!“ Místní lidé nás tam hezky přivítali a celý koncert jsme si moc užili. No a atmosféra po koncertě? Neuvěřitelná. Vzpomínám si, že ten večer jsme rozdali desítky podpisů na ruce, obaly od telefonů, trička, ledvinky, kabelky a dokonce i na koloběžku. Tohle jsme ještě nikdy nezažili.

PODÍVEJTE SE NA NOVÝ VIDEOKLIP NETFLIX & CHILL:

Žijete v Havířově, odkud pochází i další známé kapely. Čím si vysvětlujete, že v Havířově a na celém Ostravsku funguje tolik úspěšných interpretů, jako jsou Kryštof, Nebe, Ewa Farna, Tomáš Klus, Mirai... 

Asi se u nás doma ví, jak na to. To byl samozřejmě vtip, protože skvělé úspěšné kapely najdeme i jinde v republice, třeba v Šumperku. Co se týče našeho Havířova, tak ten je plný mladých ambiciózních lidí, kteří chtějí něco dokázat a nějak se prosadit. Většina má nějaký svůj sen, za kterým si jde a chce si ho splnit. Právě tohle má značný vliv na celkový výsledek. Samozřejmě jsem rád, že právě z našeho domova a okolí pochází spousta úspěšných muzikantů, protože tohle je něco, co nás mladé muzikanty motivuje. Ukazuje nám to, že i sny se mohou stát skutečností.

Jaké jsou vaše nejbližší plány?

Momentálně s kapelou nahráváme naše debutové album, které se vám určitě bude líbit stejně, jako nám. Termín vydaní zatím neznáme, ale věříme, že to bude brzy. Na podzim nás také čeká pár klubových koncertů, které budeme postupně zveřejňovat na sociálních sítích, kde se o nich mohou lidé včas dozvědět.





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty