Srážka auta s vlakem na Bělidlech: požár, zranění lidé a zablokovaná doprava včetně železnice

AKTUALIZOVÁNO Ráno o půl deváté se odehrála velmi vážná dopravní nehoda na železničním přejezdu v Olomouci na Bělidlech. V Divišově ulici se srazilo nákladní auto s projíždějícím vlakem, při srážce vznikl požár, který navíc zachvátil ještě další vozidlo. Na místě zasahovali hasiči, záchranka i policie. Z vozidel bylo nutné vyprostit zraněné lidi.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"Dnes jsme krátce před půl devátou ráno přijali oznámení o dopravní nehodě vlaku a nákladního vozu na železničním přejezdu na Divišově ulici v Olomouci. Po srážce došlo k požáru, jehož plameny zachvátily ještě další vozidlo, které se nacházelo v místech dopravní nehody," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Jednalo se osobní vlak, který projížděl v 8:21 ve směru z Hrubé Vody do stanice Olomouc - hlavní nádraží.

Podle informací od profesionálních hasičů utrpělo při nehodě zranění pět osob, které byly předány do péče zdravotníků. Z vlaku, který rovněž zachvátily plameny, muselo být evakuováno třicet cestujících. Kromě poškození vozidel vlivem nehody a požáru došlo také k částečnému vykolejení vlaku. U nehody vedle profesionálních hasičů zasahovali také jejich specializování kolegové ze železničních jednotek. 

"Předpokládáme, že ulice Divišova bude uzavřena minimálně po zbytek celého dopoledne. Policisté dopravu odklánějí, žádáme řidiče, aby dbali jejich pokynů. Za účelem objasnění nehody zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti," doplnila Petra Vaňharová. V okolních ulicích kvůli tomu musí řidiči počítat s delší dobou průjezdu. 

Provoz byl přerušen také na železniční trati mezi Olomoucí a Velkou Bystřicí. České dráhy zajistily na této trase náhradní autobusovou dopravu. Předpokládá se, že tato výluka potrvá nejméně do dnešních 14 hodin. Aktuální situaci z hlediska železniční dopravy je možné sledovat na tomto odkazu https://www.cd.cz/jizdni-rad/omezeni-provozu/mimoradnost/49136/

Na místě nehody je také Drážní inspekce. Podle dostupných informací se škody na poničeném vlaku, železniční i tramvajové trati a samozřejmě i obou zničených vozidel pohybují okolo 26 milionů korun.  

Mapa: dopravniinfo.cz


Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje
Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: zdroj redakce

Foto: Policie ČR

Foto: Miroslav Perútka

Foto: ČD

Foto: Drážní inspekce

Foto: Drážní inspekce




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty