Jan Káňa je zpět! Pouhý den po odchodu z Vítkovic se střelec objevil v olomoucké plecharéně

Nejproduktivnější hráč Hanáků v sezónách 2020/2021 a 2022/2023 je zpět v Olomouci! Jednatřicetiletý střelec Jan Káňa se vrací do známého prostředí po necelých šesti měsících a zároveň věří, že na své úspěšné působení v dresu s kohoutem na hrudi naváže.

Jan Káňa | Foto: HC Olomouc

„Přichází k nám hráč, u kterého velmi dobře víme, co očekávat. Věříme, že Honza ve známém prostředí naváže na své výkony z předešlých sezón a pomůže nám s produktivitou, která nás aktuálně nejvíce trápí,“ říká k návratu zkušeného útočníka jednatel klubu a hlavní trenér Jan Tomajko.

Jan Káňa, odchovanec zlínského hokeje, odešel už v mládeži do vsetínského dorostu. Posléze oblékal dres brněnské Komety, za kterou si připsal své první extraligové starty. Už ve dvaadvaceti letech se výrazně podílel na zisku stříbrné medaile, kterou Jihomoravané vybojovali na jaře 2014.

Za Kometu nastupoval do ročníku 2017/2018. V jeho průběhu, už jako extraligový mistr, zamířil na Hanou. V sezóně následující odehrál kvůli zranění pouhých devatenáct utkání, ale poté začal naplno prokazovat svůj obrovský potenciál. V sezóně 2020/2021 převzal pozici lídra po Zbyňku Irglovi a ovládl olomouckou produktivitu s osmadvaceti kanadskými body.

Životní ročník ale prožil po boku Davida Krejčího, se kterým v jedné formaci nastřílel 15 branek a k nim přidal 26 asistencí. Ani po odchodu legendárního útočníka formu neztratil. V uplynulé extraligové sezóně zapsal 32 kanadských bodů (12+20), přičemž další čtyři body nasbíral v play-off.

Na jaře Káňa kývl na nabídku ambiciózních Vítkovic, kde se ale výrazněji bodově neprosadil. Ve středu se ostravský klub dohodl se šikovným křídelníkem na ukončení smlouvy, a tak už ve čtvrtek se forvard s devítkou na zádech objevuje znovu na Hané.

„Jsem rád, že se vracím zpět do Olomouce. Jednání byla velmi rychlá a těší mě, že se naše společné cesty opět spojily. Doufám, že co nejdříve naskočím do zápasu v červenobílém dresu,“ hlásí Jan Káňa.

Zdroj: HC Olomouc



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty