Prezident Petr Pavel zahájil návštěvu Olomouce debatou se studenty Univerzity Palackého

Prezident Petr Pavel bude po dva dny v Olomouckém kraji. Svou návštěvu zahájil dnes ráno setkáním a debatou se studenty Univerzity palackého Olomouc. První dáma Eva Pavlová mezitím navštívila Pevnost poznání v Korunní pevnůstce.

Prezident Petr Pavel zamířil v Oomouci nejprve na půdu Univerzity Palackého

Aula Filozofické faulty UP se zhruba dvěma stovkami míst byla plná, studenti ji zaplnili pár minut po spuštění rezervačního systému. Hovořilo se o mezinárodní politice, ale například i o tématu financování vysokých škol. Slovenští studenti se ptai na názor ohledně směřování Slovenska po nedávných volbách, prezident Pavel ale nechtěl komentovat vnitřní záležitosti suverénního státu, nicméně vyjádřil naději, že vyhrocená předvolební rétorika odezní a situace se uklidní. 

Po setkání se studenty a vedením univerzity má prezidentský pár na programu jednání s představiteli Olomouckého kraje, dále se setká se se starosty některých měst a obcí kraje a odpoledne vyrazí na sever na Šumpersko a Jesenicko, kde se chce setkat s občany. V plánu jsou i návštěvy několika základních škol a vybraných firem. Navštíví také rušční papírnu ve Velkých Losinách.

V úterý odpoledne se delegace vrátí do Olomouce, kde se chce Petr Pavel jakožto profesionální voják setkat se svými bývalými kolegy na Velitelství pozemních sil v Olomouci.

Petr Pavel i jeho žena Eva mají k Olomoucku pozitivní osobní vztah. Eva, rozená Zelená, pochází ze Šumperku, oba profesionální vojáci se seznámili při službě ve vojenské posádce v Prostějově a svatbu měli v roce 2004 na radnici v Olomouci

Záznam dnešní diskuze na univerzitě najdete zde https://fb.watch/n-cbHVPrkR/




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty