Za napadení dvou mužů hrozí 29letému Olomoučanovi až deset let za mřížemi!

Nejdřív zbil člověka na ulici, potom napadl v autě taxikáře. V obou případech se snažil loupit a byl při tom velmi brutální. Olomoučtí kriminalisté teď obvinili 29letého Olomoučana ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, kterého se měl dopustit hned ve dvou skutcích, a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Obviněný si měl v pátek 29. září v noci na olomoucké tramvajové zastávce přisednout k jemu neznámému muži, kterého měl nejprve několikrát uhodit pěstí do hlavy. Napadený muž poté spadl z lavičky a zůstal nehybně ležet na zemi. "Ani to však agresora neodradilo od pokračování v útoku. Do 43letého muže měl opakovaně kopat a následně nejméně dvakrát mu dupnout do míst v horní polovině těla. Nakonec se měl dostat k jeho peněžence, ze které mu měl odcizit finanční hotovost a platební kartu," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Zhruba hodinu po napadení se odcizenou kartou pokusil provést několik neoprávněných plateb, které se však z důvodu nízkého zůstatku na účtu neuskutečnily. Během útoku utrpěl napadený muž mimo jiné zlomeninu nosních kůstek a žeber.

Zhruba o měsíc později měl obviněný uskutečnit další útok. Tentokrát si vybral řidiče taxislužby, který jej v sobotu 28. října okolo 2. hodiny v noci převezl na požadovanou olomouckou adresu. Řidič jej vyzval k úhradě jízdného ve výši šedesáti korun a na místo peněz si vysloužil hrubé odmítnutí. Poté mu měl mladý Olomoučan vzít ze středového panelu mobilní telefon, který mu však řidič vytrhl z ruky. Když neuspěl s mobilem, tak se vrhnul po klíčích v zapalování. Ani zde však nepochodil. Taxikář si je obratem získal zpět, ale hned si od agresora vysloužil ránu pěstí do obličeje. "V obavách z eskalace incidentu raději vystoupil z vozidla a přivolal policisty. Ti násilníka, který měl z auta taxislužba odcizit tržbu ve výši několika set korun, nakonec vypátrali na nedaleké ubytovně," dodala Petra Vaňharová.

Trestní stíhání obviněného, který byl v minulosti již několikrát soudně trestán, probíhá vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty