Zraněného člověka zachránili. V Černovíře hasí od nočních hodin rodinný dům. Byl podpálen úmyslně?

Od brzkých ranních hodin likvidují profesionální hasiči požár staršího rodinného domku v Olomouci, místní část Černovír. V domě byla zraněná osoba, kterou hasiči naštěstí zachránili. Není vyloučeno úmyslné podpálení!

Foto: HZS Olomouckého kraje

K zahoření v domě došlo v přízemní části, poté velmi rychle i k rozhoření na celý objekt. Sousední přilehlé domy se hasičům podařilo uchránit.

"Co stojí za přesnou příčinou vzniku požáru aktuálně šetříme ve spolupráci s Policí ČR, není zde vyloučeno i úmyslné založení. V domě se nacházela zraněná osoba, ta byla předána do péče zdravotníků ZZS. Škoda přesáhne částku 1 milion korun," uvedla ,uvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová

V průběhu zásahu bylo nutné odstranit část střešní krytiny, dohledat místa vykazující nebezpečné tepelné hodnoty a likvidovat drobná ohniska požáru. Během náročného zásahu hasiči využili i výškovou techniku. V domě bylo větší množství tlakových láhví, hasiči je z prostor zasažených požárem postupně vynosili, poté na určeném bezpečném prostoru ochlazovali.

Video ze zásahu najdete zde https://www.facebook.com/hasici.olomouc/videos/377942317906718

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty