Vracím Jesenicku, co mi dalo v dětství, říká realitní investor o svých projektech v regionu

Pochází z lázeňské obce Velké Losiny, byť většinu života už žije v Praze. Od roku 2008 úspěšně působí v realitním oboru, podařilo se mu vybudovat silnou investiční skupinu firem kolem fondu Salutem, obchodovaného na Pražské burze. Ovšem na Jesenicko se JAROSLAV TON, majoritní vlastník Salutem Group, rád vrací - nejen jako investor tamějších rezidenčních projektů, ale i jako přispěvatel mateřským školám.

Jeseníky - Vodní nádrž Dlouhé stráně (dolní). Foto: Salutem

„Odnesl jsem si z dětství mnoho krásných vzpomínek na celý život, které ve mě po letech vzbudily touhu něco svému rodnému regionu vrátit,“ vzpomíná Jaroslav Ton. Jím řízený realitní investiční fond Salutem je mj. investorem revitalizace rozsáhlého továrního areálu v Loučné nad Desnou, pro další rezidenční projekty má připravené pozemky v nedalekých Velkých Losinách.

“Jsem zastáncem revitalizací stávající zástavby. Ve všech projektech na Jesenicku i jinde se snažíme zachovat charakter daných lokalit, klademe důraz na soulad našich investičních záměrů s místními obyvateli,” upozornil Ton.

Právě mladé rodiny z Loučné patří mezi potenciální kupce nových bytů v rezidenčním projektu Údolí Rejhotice, jímž se Salutem Group coby investor snaží pomoci řešit tamější nouzi o stavební pozemky. Nedaleko někdejšího Ulrichova bělidla přitom firmy Jaroslava Tona vlastní ještě druhý areál s ruinami prvorepublikových továren, na němž plánují postavit objekty služeb pro vlastníky nových bytů i “starousedlíky” z Loučné –⁠ prodejnu potravin, kavárnu nebo kadeřnictví.

„Budujeme nové domovy v souladu s přírodou, chceme tím zachovat hodnoty pro naše děti. Jako otci dvou dcer a dvou synů mi záleží na tom, aby i příští generace mohly jednou o dětství na Jesenicku vyprávět stejně nadšeně jako já. I proto jsme se v Salutem Group rozhodli investovat nejen do hmotného majetku, ale přispívat také na provoz dvěma tamějším mateřským školám,” uzavřel Jaroslav Ton.

Projekt Údolí Rejhotice. Foto: www.udolirejhotice.cz

Soukromá Mateřská školka Borůvka ze Šumperka počítá s využíváním příspěvků od Salutem Group na úhradu výletů pro děti nebo na nákup speciálních pomůcek pro postižené děti, jejichž integraci se věnuje.
Uvědomuje si, že předškolní vzdělávání je důležitým pilířem dalšího vzdělávání dětí a i života samotného. S tím souvisí hlavní ambice Mateřské školy Borůvka, kterou je individuální přístup ke každému dítěti. Právo na vzdělávání má každé dítě, a to bez rozdílů, proto se v naší škole snažíme integrovat děti se speciálními vzdělávacími potřebami do běžné mateřské školy. Péče a vzdělávání těchto dětí vyžaduje nejen speciální přístup, ale taktéž je potřeba řady speciálních hraček či speciálních vzdělávacích a rehabilitačních pomůcek, které můžeme díky finančnímu příspěvku dárců, těmto dětem postupně pořídit.

Díky finančnímu příspěvku máme možnost zorganizovat více výletů s dětmi nebo jim zajistit různé kulturní a sportovní aktivity – např. sportovní celonárodní projekt Děti na startu, který jsme v naší mateřské škole od října zrealizovali.

Druhou podporovanou je lesní školka v Maliní spolenočsti v Úžasu z.ú. z Velkých Losin. I jí Salutem Group pravidelně přispívá. Pracujeme s dětmi po celý rok a jsme převážně venku, je to krásné poslání, kdy dětem ukazujeme smysluplnost práce na zahradě, na poli či kolem jurty, třeba přípravou dřeva na zimu. Finanční příspěvek od dárců využíváme převážně na obnovení našeho zázemí nebo na nákup pomůcek pro naše aktivity mimo školku. Pořádáme letní tábory jak pro děti, tak pro seniory, na kterých nářadí, jako je kladívko, dláto či pilka se hodí. Takže jsem moc rádi, že se o nás zajímá společnost, která buduje domovy i pro naše mladé rodiny. 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty