SOUTĚŽ: Miliony kostek LEGO, obří modely a vystavovatelé z šesti zemí Evropy. Mezinárodní výstava Svět Kostek se blíží

Téměř čtyřmetrový jeřáb či 200 metrů kolejišť plných vlaků v pohybu. I takové modely postavené ze světoznámé stavebnice LEGO® budou k vidění již v sobotu 18. a v neděli 19. listopadu na oblíbené Mezinárodní výstavě LEGO® modelů Svět kostek na Výstavišti Flora Olomouc. Největší pavilon A zaplní miliony kostek seskládaných do stovek unikátních i obřích staveb a modelů. Hrajte s Rejem o rodinné vstupné.

Svět kostek baví děti i dospělé. Výstava LEGO modelů se vloni v Olomouci uskutečnila vůbec poprvé a díky zájmu a spokojenosti návštěvníků se letos koná znovu. Foto: flora

Další hromady kostek LEGO® a LEGO DUPLO® pak budou k dispozici na hraní, připravené bude i občerstvení s posezením, chill out zóna s kinem a také stánky se speciálními LEGO® doplňky a stavebnicemi. Cenově zvýhodněné vstupenky jsou k dostání na webu Výstaviště Flora Olomouc.

„Mezinárodní výstava LEGO® modelů Svět kostek se vloni na Výstavišti Flora Olomouc uskutečnila vůbec poprvé a díky zájmu a spokojenosti návštěvníků se letos koná znovu. Neustále inovujeme a obohacujeme nabídku našich akcí. Úspěšný první ročník Světa kostek byl pro nás i naše návštěvníky dokladem, že jdeme správnou cestou,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Na Svět kostek 2023 dorazí vystavovatelé z šesti evropských zemí, konkrétně z Německa, Rakouska, Slovenska, Polska, Maďarska a z České republiky. Právě díky nim bude na návštěvníky čekat celá řada fascinujících modelů a jedinečných staveb.

„Půjde například o dominanty jako je Eiffelova věž, Klostermanova rozhledna či známé hrady, dálo o historické stavby ze Starověkého Egypta i středověku. Sestavena budou i velká kolejiště s vlaky a nádražími. Vystavovatelé přivezou letadla, rakety, vesmírné lodě a základny. K vidění budou postavy a scény z populárních filmů - Slimer, Star Wars, Pán prstenů, Harry Potter či Ninjago. Vše doplní řady svítících modelů, fantasy modelů, auta, nákladní auta, tanky, RC modely a Technic modely, zemědělská a také lesní technika či stavby inspirované architekturou světových měst,“ vypočítá Michal Poláček, tiskový mluvčí Výstaviště Flora Olomouc

Nebude chybět občerstvení s posezením a chill out zóna s kinem  

Velkým lákadlem výstavy Svět kostek budou 18. a 19. listopadu – kromě 200 metrů mezinárodních kolejišť a největšího modelu jeřábu o výšce 3,5 metru – také interaktivní modely. Například horské dráhy, balanční bludiště, RC modely a také jízdárna s ukázkami expedičních a trialových speciálů s jízdami v terénu. Především děti se pak zabaví u herních stanovišť s LEGO® zábavou.

Organizátoři výstavy mysleli také na pohodlí návštěvníků. Ti si budou moci odpočinout díky občerstvení s posezením a také chill out zóně s kinem.  

Mezinárodní výstava LEGO® modelů Svět kostek je v sobotu 18. listopadu otevřená od 9 do 18 hodin, v neděli 19. listopadu od 9 do 17 hodin. Cenově zvýhodněné vstupenky jsou již nyní k dostání na webu Výstaviště Flora Olomouc.  

Plnoplátce za online vstupenku zaplatí do pátku 17.11. (včetně) 150 Kč, v době konání výstavy půjde o 160 Kč. Na pokladnách ho lístek vyjde na 180 Kč. Připravené jsou také výhodné rodinné vstupenky či vstupenky pro děti, seniory, ZTP/P či školní skupiny.

„Online vstupenky budou na webu Výstaviště Flora Olomouc k dostání až do konce výstavy a vždy budou levnější než lístky zakoupené přímo na pokladně v době konání akce. Navíc ten, kdo si vstupenku koupí online, nejen ušetří, ale dostane se k LEGO® modelům mnohem rychleji. Pro držitele online vstupenek totiž v pavilonu A otevřeme řádně označený samostatný vchod,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

SOUHRNNÉ INFORMACE SVĚT KOSTEK 2023

Termín: sobota 18. a neděle 20. listopadu 2023

Místo: Výstaviště Flora Olomouc

Čas konání: sobota 9:00 - 18:00, neděle 9:00 - 17:00

Základní vstupné: 180,- Kč na místě, online zvýhodněné: 150,- Kč do 17.11. včetně. Poté 160 Kč

Aktuální informace a prodej vstupenek: https://www.flora-ol.cz/akce/svet-kostek-3

SOUTĚŽ

Hrajte s Rejem o vstup zdarma pro celou rodinu na výstavu Svět kostek. Stačí, když pošlete správnou odpověď a budete mít špetku štěstí při losování. Výherce, který získá pět vstupenek, zveřejníme ve čtvrtek 16. listopadu pod tímto článkem.

Jak vysoký je model jeřábu, který uvidí návštěvníci výstavy Svět kostek?

Odpovědi posílejte jako SMS ve tvaru ODPOVĚĎ, JMÉNO, BYDLIŠTĚ na číslo 605 854 541. (Cena zprávy odpovídá vaší standardní SMS.)

VYHODNOCENÍ SOUTĚŽE

Vstup zdarma pro celou rodinu na výstavu Svět kostek vyhrála: Lucie Hubáčková z Bludova

Blahopřejeme! Vstupenky posíláme a přejeme příjemnou zábavu.





INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty