Speciální vánoční tramvaje už vyrazily do ulic. Letos jsou ale jiné než v minulosti

Už druhým dnem jezdí po Olomouci speciálně upravené vánoční tramvaje. Jsou jiné než vloni. Kromě světýlek jsou totiž tentokrát ozdobeny i tematicky laděným polepem. Lidé se mohou 2. prosince těšit také na tradiční Mikulášské jízdy historickou tramvají 223 a 17. prosince budou tramvaje po Olomouci rozvážet Betlémské světlo.

Foto: DPMO

Vánočně nazdobený vůz T3 se v adventní době stal už tradiční součástí olomouckých ulic, od roku 2021 k němu přibyla souprava vozů EVO. Letos se všechny vánoční tramvaje kromě světýlek dočkaly tematického polepu. „Souprava vozů typu EVO je laděna v duchu zimní krajiny, sněhových závějí a zasněžených domků, vůz T3 dostal teplý červený vánoční svetr,“ přiblížil proměnu tramvají předseda představenstva DPMO Jaroslav Michalík.

Dopravní podnik zve i na další tématické adventní akce. „V sobotu 2. prosince pořádáme Mikulášské jízdy, od 10 do 18 hodin se mohou rodiče s dětmi svézt historickou tramvají s Mikulášem, anděly a čerty. Tramvaj bude jezdit na trase Sokolská – nám. Republiky – Hlavní nádraží – Pavlovičky a zpět po trase Pavlovičky – Hlavní nádraží – Envelopa – Tržnice – Náměstí Hrdinů,“ popsal místopředseda představenstva DPMO Pavel Zatloukal.

A historická tramvaj rozveze na 3. adventní neděli v Olomouci Betlémské světlo. DPMO ve spolupráci s Lidovým spolkem Olomouc převezme tento symbol míru v neděli 17. prosince a kolem půl 12 s ním tramvaj vyrazí ze zastávky U Dómu. Zamíří postupně na tři konečné zastávky U Kapličky (cca 12:05), Nová Ulice (cca 12:35), Neředín (cca 13:00), kam si lidé mohou s lucernou pro plamen přijít a odnést si jej do svých domovů. K dispozici bude pro veřejnost také v lucerně v prostoru vrátnice dopravního podniku v Koželužské ulici až do Vánoc.

Podrobné informace o jednotlivých akcích najdou zájemci na webu www.dpmo.cz.

Foto: DPMO

Foto: DPMO



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty