ODS má nové krajské vedení. V čele je Major, obviněný Zácha už není ani členem strany

Občanská demokratická strana v Olomouckém kraji si včera na regionálním sněmu zvolila nového předsedu. Funkce krajského předsedy se uprázdnila díky vynucenému odchodu Michala Záchy z ODS po jeho obvinění z manipulování zakázek.

Martin Major, nový krajský předseda ODS

Novým předsedou krajské organizace delegáti zvolili poslance Martina Majora z Olomouce. Na nově vytvořenou pozici 1. místopředsedy regionálního sdružení ODS byl zvolen Petr Sokol z Prostějova.

Volbou byly obsazeny také některé další uprázdněné funkce v regionální radě ODS, která je nejvyšším orgánem ODS na krajské úrovni mezi regionálními sněmy. Místopředsedou regionální rady byl zvolen Petr Kouba, řadovými členy Jan Holpuch, Petr Caletka a Jana Valentová.

Delegáti sněmu také potvrdili rozhodnutí regionální rady navrhnout celostátnímu vedení rozpuštění oblastní organizace ODS v Přerově. „Nové vedení bude usilovat o obnovu ODS v Přerově a pokusí se získat zpět důvěru voličů před krajskými a senátními volbami v následujícím roce,“ uvedl nový předseda Martin Major.

V závěru minulého týdne se odehrály změny rovněž v krajské koalici. Občanští demokraté přišli s návrhem, že dají k dispozici rezort dopravy, což koaliční partneři přijali. ODS tak bude mít nově rezort majetkoprávní a stejně jako dřív i oblast sportu. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty