Obec Bělkovice-Lašťany pořádá Místní den pro klima a energii

Obec Bělkovice-Lašťany srdečně zve širokou veřejnost na vzdělávací a osvětovou akci Místní den pro klima a energii. Akce se uskuteční v sobotu 2. prosince od 16 do 18 hodin před sokolovnou v rámci vánočních trhů.

Místní den pro klima a energii je věnován představení Akčního plánu pro udržitelnou energii a klima (SECAP) a zájemcům nabídne pohodovou příležitost seznámit se s iniciativami obce, které pomáhají redukovat uhlíkovou stopu, zvyšovat energetickou nezávislost a posilovat odolnost vůči změnám klimatu.

Pro rodiny s dětmi budou připraveny interaktivní hry, přednášky, diskuse a aktivity na téma životního prostředí. A neméně důležité – sladké odměny pro všechny návštěvníky.

Jak přispět k ochraně klimatu?

"Přijďte se dozvědět, jakým způsobem můžete i vy přispět k ochraně klimatu a co konkrétně naše obec Bělkovice-Lašťany dělá pro zlepšení situace, pro udržitelnost a kvalitu života. Snižování emisí skleníkových plynů a péče o naši krajinu a sídlo mají v našem uvažování a plánování budoucnosti zásadní význam," zvou na akci pořadatelé.

Den pro klima a energii je podpořen Státním fondem životního prostředí České republiky. Obec pořádá Místní den pro klima a energii ve spolupráci se společností ASITIS specializující se na adaptaci a mitigaci klimatické změny.

Obec Bělkovice-Lašťany je první menší obcí v Olomouckém kraji působící v Paktu starostů a primátorů pro energii a klima.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty