Lyžování v Hrubé Vodě i Hlubočkách, jízdy na sněhu s koňmi a pestrá nabídka nabídka v Jeseníkách

Tak dobrý začátek zimní sezóny provozovatelé lyžařských středisek v Jeseníkách už dlouho nezažili. Pro milovníky hor nachystali řadu novinek, nudit se ale nemusí ani lidé na Olomoucku. Lyžuje se v Hrubé Vodě i v Hlubočkách. Spoustu aktivit podpořil i Olomoucký kraj.

V Hrubé Vodě vás mohou svézt po sněhu i koně! | Foto: Jezdecký klub Portáš

V Hlubočkách dnes ráno otevřeli hlavní sjezdovku v celé délce a také pojízdný koberec.  Díky desítkám centimetrů přírodního sněhu i zasněžování, které tu probíhalo už od konce listopadu, je ve zdejším skiareálu opravdu na čem jezdit. Otevřena je zde také půjčovna vybavení, lyžařská škola a oblíbená restaurace.

Foto: Skiareál Hlubočky 

V Hrubé Vodě jsou v provozu od rána dva kilometry sjezdovek A i B. Leží na nich 70 centimetrů sněhu! Vlek bude v provozu v sobotu i neděli vždy od 9 do 16 hodin. Otevřena je i půjčovna lyží a lyžařského vybavení a občerstvení. A navíc - v sobotu tu budou pro zájemce i koně!

"Pokud byste rádi nechali svézt své ratolesti na sáňkách tažených koněm, nebo v případě vlastní výbavy klidně i na lyžích či bobech, zastavte se za námi v sobota na Hrubé Vodě. Ideálně v časovém rozmezí 13:00-14:00. Pokud počasí, sníh a veškeré okolnosti dovolí, rádi je svezeme," vzkazují lidé z Jezdeckého klubu Portáš. A to je opravdu skvělá nabídka. 

Foto: JK Portáš

Dobrá sezóna v celém kraji

Lyžuje se samozřejmě i v Jeseníkách. Zimní nabídka ale není výhradně jen o lyžích. Olomoucký kraj informuje, že investoval do podpory turistického ruchu milióny korun.

„Hejtmanství finančně podporuje nejen údržbu běžeckých tras, ale také budování nové turistické infrastruktury. Letos díky tomu přibude v Jeseníkách zhruba 100 kilometrů běžeckých tras,“ uvedla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Jako každý rok i letos doveze turisty do Jeseníků skibus, který bude vyjíždět ze Šumperka a Jeseníku na Červenohorské sedlo, v provozu má být od začátku ledna do 10. března. Na běžkaře čeká 515 kilometrů tras, které upravují speciální rolby.

Foto: Olomoucký kraj

„Běžkaři mohou pohyb roleb sledovat na webových stránkách jdemenabezky.cz. Nově si mohou nastavit také notifikace na různé události a sdílet na mapě polohu se svými kamarády,“ dodal Tomáš Rak, ředitel Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu.

Zábava bude v zimě i na Hané. „Na Střední Moravě mohou lidé zavítat na bohaté vánoční trhy, zajímavý program nabízí také olomoucká náplavka,“ dodal Jan Machovský, místopředseda správní rady Střední Morava – Sdružení cestovního ruchu. Sobáčov například nabízí plovoucí saunu na rybníce a v Prostějově se odehrají atraktivní curlingové závody.

„Letos se Olomouckému kraji podařilo vrátit, co se návštěvnosti týče, zpět na předcovidová čísla, a ještě je překonat. Plány už máme i na příští letní sezónu, která by měla být ve znamení aktivní dovolené na Střední Moravě a v Jeseníkách,“ dodal Radek Stojan, ředitel Centrály cestovního ruchu Olomouckého kraje.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty