Má ráda rychlá auta, na závodním okruhu je jako doma. Olga Lounová je novou tváří Policie ČR

Oblíbená zpěvačka, herečka, ale také milovnice rychlých aut, thajského boxu a závodnice rallye Olga Lounová je ženou mnoha profesí. Nebojí se riskantních kroků ani nových příležitostí. A nyní se zapojila do velké náborové kampaně pro Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje. „Jsem Olga Lounová, věčný optimista s duší závodníka. Rallye je radost z rychlosti, ale mimo okruh nemám ráda nebezpečné řidiče,“ říká Olga v kulisách historického centra Olomouce.

Charismatickou Olgu Lounovou zná část fanoušků už z úspěšného seriálu Vyprávěj. Postupně se začala objevovat v pěveckých projektech, třeba v hitu Láska v housce se zpěvákem Xindlem X. Dnes zpívá Lounová vlastní písně a vyprodává koncerty, ale čas si umí najít i na jiné projekty. „Oceňuji práci policistů, kteří zasahují proti nebezpečným řidičům a pomáhají nám při nehodách,“ objasňuje své zapojení do policejní kampaně.

Natáčení filmu Olze otevřelo novou životní cestu

Jeden z filmových projektů se stal pro zpěvačku a herečku přímo osudovým. Když totiž v roce 2010 natáčela film Tacho s Danielem Landou, přičichla při tom také k rychlým autům. Díky této černé komedii o jezdcích rallye se Lounová sama dostala k závodění. Okamžitě si ji atmosféra závodních tratí získala.

Od té doby se rallye věnuje a nejspíš vás nepřekvapí, že právě v tomto období se připravuje na legendární a náročnou East African Safari Classic Rally, soutěž historických vozů v Keni, která se jede od 9. – 18. prosince. Jde o těžkou přírodní trať o délce 3600 km a o devíti etapových dnech. V každém z nich absolvují posádky tři rychlostní zkoušky.

Olga a její navigátorka tvoří jedinou ženskou posádku. „Na takovou velkou akci se člověk musí připravit hlavně fyzicky. Chodím pravidelně do posilovny, běhám, snažím se mít co nejlepší kondici. Samozřejmě proběhlo i testování auta. Nechybí otužování a sauna,“ popisuje svoji přípravu Olga a potvrzuje tak, že nejen na závody, ale i na pódia musí mít podobný fyzický trénink a připravenost jako policisté.

Olga Lounová se v letošním roce zapojila také do policejní náborové kampaně v Olomouckém kraji. Spolu s dopravními policisty a jejich technikou natočila videospot, namluvila audiospoty, nafotila kampaň a poskytla rozhovory. V minulých týdnech také v souvislosti s ní proběhla na webu Olomouckého Reportu tipovací soutěž, která měla u čtenářů velký ohlas.

Zpěvaččin klip „Jsem optimista“ má více než 35 milionů zhlédnutí na platformě YouTube a vystihuje její přístup k životu. Svou účastí v policejním projektu navázala tato drsná holka například na hokejistu Davida Krejčího nebo strongmana Jiřího Tkadlčíka, kteří se stali tváří úspěšné policejní kampaně v minulosti.

Samotné natáčení probíhalo do pozdních hodin, nejdříve v interiérech natáčecího studia rádia Haná a v exteriérech historického centra Olomouce a potom v prostředí motokrosového a autokrosového závodního areálu Přerovské rokle. Jak se na závěr dne shodli přítomní policisté, spolupráce s Olgou byla pohodová a příjemná, protože byla bezprostřední, usměvavá a vstřícná až do posledního okamžiku, přestože ji po náročném dni ještě čekala v noci cesta zpět do Prahy.  



Chcete pracovat u Policie České republiky? Stačí vyplnit krátký formulář:

  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty