Olomoucké vánoční trhy patří k těm nejlepším, říkají zahraniční novináři i návštěvníci

Slovenštinu, němčinu, polštinu a další jazyky můžete zaslechnout na Vánočních trzích v Olomouci. Individuální turisté i celé zájezdy přijíždějí v čase adventu do historického města UNESCO, aby si užili kouzelnou atmosféru největší kulturní a společenské akce roku. Návštěvníci nejen ze sousedních států se zde objevují i díky tomu, že pořadatel trhů, Kulturní Olomouc, a organizace cestovního ruchu v regionu dělají reklamu v cizině a zvou k nám zahraniční média.

Foto: Vánoční trhy Olomouc

Minulý týden přijeli na střední Moravu novináři z rakouských a polských televizí, rádií, portálů a časopisů, aby svoje diváky, posluchače a čtenáře navnadili k návštěvě Olomouce. „Navštívil jsem adventní trhy v Bratislavě, Krakově a dalších městech v Evropě, ale to, co jsem viděl v Olomouci, předčilo ostatní destinace,“ uvedl Albin Marciniak, polský fotoreportér a novinář, který mapuje vánoční trhy a vydává publikace o cestovním ruchu. Zahraniční novináři ocenili zejména atmosféru nasvíceného a vyzdobeného historického jádra, vzdušnost a rozložení stánků na třech místech, zajímavé atrakce pro děti i dospělé, prodejní sortiment i výběr punčů.


Foto: Rej.cz

O víkendu zavítal na trhy i Ján Svetík se svou partnerkou ze Slovenska. „Byli jsme na trzích u nás v Bratislavě nebo Levicích, ale ty olomoucké nás úplně nadchly svou atmosférou a pohodovým přístupem prodejců i dalších lidí,“ řekl Svetík.

"Olomouc znám, slyšela jsem už předem, že jsou tady ty nejlepší vánoční trhy ve střední Evropě, jsou prý lepší než třeba v Berlíně," dodala Urszula Rybicka ze slezských Gliwic.

Velký zájem turistů vnímá i primátor města Miroslav Žbánek. „Když přijedu na opačný konec republiky nebo k našim zahraničním sousedům, často slyším, že Olomouc znají díky adventním trhům. Ukazuje se, že akce má každým rokem větší ohlas, o čemž svědčí i zájem cestovních kanceláří z domova i ciziny, které zařazují naše město do nabídky předvánočních zájezdů. To se odráží i na obsazenosti olomouckých hotelů,“ uvedl primátor.

Trhy se letos otevřely 19. listopadu a skončí 23. prosince, omezený provoz některých stánků bude až do 6. ledna. Bližší informace najdete na www.vanocnitrhy.eunebo sociálních sítích.

Foto: Vánoční trhy Olomouc




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty