Gastro rejdění s REJ.cz pokračuje o víkendu. Dorazte na Vánoční trhy v Olomouci

Také o nadcházejícím víkendu nabídnou Vánoční trhy v Olomouci jednu z novinek letošního ročníku - Gastro rejdění. Kuchařská show se koná každou sobotu na Horním náměstí, kde zároveň proběhne jarmark s regionálními řemeslníky a výrobci. Vždy ve tři hodiny odpoledne známá moderátorka Martina Queetko Procházková představí mistry a mistryně svého řemesla. Partnerem Gastro rejdění je webový portál REJ.cz.

Šéfcukrářka šumperské restaurace Perk Pavla Krmelová minulou sobotu překvapila návštěvníky roládou s pomerančovým krémem. Foto: vto

Zájemci se mohou dozvědět řadu nových informací o vaření a pečení, najít inspirace i vánoční tipy a navíc ochutnat netradiční pokrmy.

Dosud se v rámci Gastro rejdění představila majitelka olomouckých cukráren Sladký Méďa Denisa Sklenářová, Michal Duračka z restaurace Asado Grill v Olomouci a také Pavla Krmelová, šéfcukrářka šumperského hotelu Perk. 

Halušky s vídeňskou cibulkou a nakládaný kapr

V sobotu 16. prosince bude Martin Ševčík z olomoucké restaurace Jízdárna připravovat halušky se zelím, slaninou a vídeňskou cibulkou. Asistovat mu bude majitel firmy Bystročické zelí Jiří Kubíček. Program uzavře 23. prosince aktuálním vánočním receptem šéfkuchař hotelu Perk Jan Malý. Chystá se na nakládaného smaženého kapra bez kostí.

Rejdění samozřejmě není jediná gastronomie na Vánočních trzích. Gurmáni najdou ve stáncích řadu oblíbených pokrmů a pochutin – například domácí uzeniny a masa, zabijačkové speciality, uzené ryby, polévky, makrely na rožni, grilovaná masa a klobásy, bramboráky, nakládané sýry, cukrovinky, dorty, koláče a spoustu dalších dobrot.

Podrobné informace o Vánočních trzích nabízejí webové stránky vanocnitrhy.eu nebo sociální sítě.

Program Gastro REJdění

25. 11. Vanilkové rohlíčky z cukrárny Sladký méďa Olomouc - s majitelkou Denisou Sklenářovou

2. 12. Grilované ryby – s šéfkuchařem Asado Grill Olomouc Michalem Duračkou

9. 12. Red Velvet roláda s pomerančovým krémem - Pavla Krmelová, šéfcukrářka restaurace Perk v Šumperku

16. 12. Halušky s Bystročickým zelím – s majitelem firmy Jiřím Kubíčkem a kuchařem Jízdárny Martinem Ševčíkem

23. 12. Smažený nakládaný kapr – s šéfkuchařem restaurace Perk Šumperk Janem Malým




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty