Víno, ženy, zpěv a veselé historky Václava Kopty na Slavnosti vína v Olomouci

Rovnou s dobrou náladou začala v pátek večer už 8. Slavnost vína v Olomouci. Největší událost moravského podzimu si do NH Collection Olomouc Congress hotelu přišly užít stovky lidí.

“Celé jsem to tu prošel a zjistil jsem, že tu vystavuje přes dvacet vinařství a je tu více než 160 vzorků vín. Zatím jsem ochutnal jeden. Uvidíme, jestli se tu najde někdo, kdo ochutná všechny,” hecoval návštěvníky na úvod prestižní akce ředitel olomouckého NH hotelu Tomáš Rousek. 

A bylo vidět, že lidé měli velkou chuť se bavit. Zcela vyplnili kongresové prostory nově zrekonstruovaného hotelu a ochutnávali domácí i zahraniční vína. Užívali si při tanci i poslechu kapelu večera Kanci paní nadlesní, která hrála oblíbené zábavové hitovky, a nechali se okouzlit specialitami šéfkuchaře Miroslava Fojtíka nebo sladkými kouzly šéfcukrářky Anny Strnadlové.  

Každoroční velkou výzvou Slavnosti vína, která se koná pod záštitou ministra zemědělství Marka Výborného a také pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka, je anketa o nejoblíbenějšího vinaře. A to jak pro vinaře, kteří se snaží představit návštěvníkům to nejlepší, tak pro návštěvníky, kteří se pokoušejí zvládnout ochutnávku co nejširšího počtu vzorků kvůli spravedlivému rozhodování. Letos si cenu pro nejoblíbenějšího vinaře odneslo jihomoravské vinařství Mikrosvín Mikulov. “Tato akce je jednou z největších vinařských událostí v Olomouckém kraji a pro nás je toto ocenění něco, čeho si velmi vážíme. Jsme rádi, že se této akce můžeme každý rok účastnit. Vidíme i rostoucí zájem účastníků a jejich narůstající znalosti v oblasti vína,” říká Jiří Coufal, zástupce vinařství Mikrosvín Mikulov. 

Hudební hvězdou večera, která měla stále plný parket rozjuchaných ochutnávačů vín, byla kapela Legendy se vrací. Přinesla do Olomouce koncert plný známých songů od interpretů jako Robbie Williams nebo Avicii a dalších. “Chceme vám moc a moc poděkovat, že jste tu s námi na parketu zůstali celou hodinu. To je obdivuhodný výkon. Zasloužíte si za to toto dobré pití, které tu máte. A pro nás bylo obrovskou ctí pro vás dnes večer hrát. Děkujeme!” zářil frontman kapely Legendy se vrací Petr Šiška. 

Letošní Slavností vína nás provedla známá televizní moderátorka Soňa Šuláková, se kterou se na podiu objevil se svými historkami o životě a o víně herec Václav Kopta. Víno na slavnosti ochutnal, ale přiznal se, že i mlsal: “Vzhledem k tomu, že tu nemám manželku, tak jsem si zahřešil a dal jsem si dva kousky z místních dezertů. A ještě teď se mi slastně podlamují kolena. Tak nevím, jestli je to hyperglykemický šok nebo výsledek dobře odvedeného cukrářského řemesla.“

“To jsou ty endorfiny, které se vyplaví v mozku, když ochutnáte něco dobrého,” reagovala Soňa Šuláková, která je i lékařkou. “Ano, vzpomenu si na to, až mě povezou sanitkou, že jsou to jen endorfiny,” dodal Kopta. 

8. Slavnost vína v Olomouci se protáhla do ranních hodin, kdy neúnavné návštěvníky dostával do varu při afterparty DJ Radia Haná Lukáš Kobza. “Lidé si užívali i doprovodný program, který jsme připravili. Dělali si vzpomínky ve fotokoutku. Povídali si v chill zóně. Poslouchali DJ Radia Metropole nebo lidového harmonikáře. Okukovali přehlídku podzimní módy Flamingo fashion a soutěžili o ceny. Děláme skvělou zábavu a budeme v tom pokračovat. Už nyní připravuje 9. ročník Slavnosti vína,” doplnil za pořádající agenturu Forsberg výkonný ředitel Marek Berger.   



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty