Řidič ujížděl hlídce dvousetkilometrovou rychlostí, zastavil ho až varovný výstřel

Původně mělo jít o řešení běžného přestupku v podobě neuhrazeného dálničního poplatku. Nakonec se však celníci dostali do nebezpečné honičky, kterou způsobil sedmatřicetiletý slovenský řidič neuposlechnutím výzvy k zastavení. Zastavil ho až varovný výstřel.

Zdroj: Celní správa ČR

V neděli 10. prosince zaznamenali olomoučtí celníci na dálnici D35 poblíž Litovle osobní vůz bez uhrazené elektronické dálniční známky. Hlídka se tedy rozhodla jej zastavit a řidiče konfrontovat se spáchaným přestupkem. Řidič ovšem na standardní výzvy k zastavení nereagoval a postupně začal ujíždět rychlostí přesahující 200 km/h. Jeho jízda skončila po několika kilometrech, kdy se rozhodl po sjezdu z dálnice nebezpečně zastavit.

Podezřelý muž následně vystoupil z vozu a zahájil útěk, který však neměl dlouhého trvání. Celníci začali řidiče pronásledovat, přičemž po řadě zákonných výzev použili donucovací prostředek v podobě hrozby namířenou střelnou zbraní a následně i varovného výstřelu. Na základě něj osoba od útěku upustila.

Po zklidnění situace nalezli celníci ve vozidle téměř 70 gramů metamfetaminu, plynový revolver, zařízení sloužící k nočnímu vidění, několik mobilních telefonů, kladkovou kuš, komponenty k otevírání dveří a páčidlo. Z následné lustrace řidiče vzešlo najevo, že na něj byl vydán mezinárodní zatykač. Navíc řídil pod vlivem metamfetaminu. Ve vozidle se nacházela rovněž i pětatřicetiletá žena slovenské národnosti.

Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Případ byl na místě předán Policii ČR.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty