Balet Louskáček, Svatoštěpánský koncert u Mořice nebo oživlá lidová řemesla v litovelském muzeu

Kam se vydat za kulturou nebo pobavením v úterý 26. prosince, tedy ve druhý svátek vánoční, neboli na svatého Štěpána? Do divadla, na slavnostní koncert nebo třeba za lidovými řemesly.

V kostele u svatého Mořice se dnes v 17 hodin odehraje velký Svatoštěpánský koncert. Sbor Chorus Mauritiensis s dirigentem Tomášem Kláskem a sólisty Marií Štěpánovou (soprán), Pavlou Zbořilovou (alt), Vojtěchem Pačákem (tenor) a Janem Vaculíkem (bas) sehrají vynikající a oblíbené dílo Jakuba Jana Ryby Česká mše vánoční. Vstupenky lze zakoupit zde na internetu nebo na místě před koncertem.    

Moravské divadlo dnes dvakrát nabídne slavné baletní představení Louskáček. Tato inscenace patří k tradiční vánoční nabídce divadel na celém světě. Moravské divadlo se rozhodlo připravit tento nezapomenutelný baletní příběh ve zcela novém kabátě. Diváci se mohou těšit na představení, které je vtáhne do kouzelné vánoční atmosféry, na chvíle s překrásnou hudbou Petra Iljiče Čajkovského, nádhernými kostýmy a pohádkovou scénou. Začátky jsou ve 14 a v 19 hodin, ovšem na večerní představení je již vyprodáno. Vstupenky jsou k dostání zde.  

V Litovli zve městské muzeum rodiny na odpoledne s lidovými řemesly. Projekt s názvem Oživlá řemesla nabídne ukázky lidových řemesel, výtvarné dílničky pro děti, prodej výrobků, občerstvení i hudební vystoupení. Koná se od 14 do 18 hodin. 

V katedrále svatého Václava jsou dnes do 14:30 a v následujících dnech až do 16 hodin k vidění lidové betlémy. Výstava betlémů je umístěna v barokní kryptě. 

 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty