Jak je to s parkováním na Svatém Kopečku? Změny reagují na stížnosti občanů

U olomoucké zoo byl před nedávnem spuštěn nový parkovací systém. Na čtrnácti digitálních cedulích, z nichž první je už na kruhovém objezdu v Samotiškách, monitoruje kapacitní obsazenost celkem pěti parkovišť. Od Nového roku se částečně změnil ceník.

Foto: Zoo Olomouc

Pro řidiče je dnes důležité zejména to, že se změnil ceník parkování na parkovištích u zoologické zahrady, na Radíkovské ulici u lesa a také před restaurací U Macků. Nebudou už platit absurdně vysokou cenu za parkování mimo sezónu a u zoologické zahrady se už nebude platit v době, kdy je zoo zavřená, tedy od 18 do 8 hodin ráno.

  1. Parkoviště U Zoo – závorový systém. Pro každého návštěvníka, který se vydá do zoo, je k dispozici parkoviště pro osobní automobily v blízkosti hlavního vchodu do zoo. Parkovné se platí na automatické pokladně před výjezdem a je možné hradit hotově nebo kartou.
  2. Parkoviště U Fojtství – závorový systém. Využít můžete i druhé parkoviště u Penzionu Fojtství na Svatém Kopečku. Zde mohou parkovat osobní automobily, motocykly, autobusy, karavany i obytná auta. Parkovné se platí na automatické pokladně před výjezdem a je možné hradit hotově nebo kartou.
  3. Parkoviště U Ovčačky – závorový systém. Parkovné se platí na automatické pokladně před výjezdem a je možné hradit hotově nebo kartou.
  4. Parkoviště U Macků – parkomat. Parkovné se platí ihned po zaparkování na parkomatu po zadání SPZ automobilu. Parkovné je možné hradit hotově nebo kartou.
  5. Parkoviště Radíkovská – parkomaty. Parkovné se platí ihned po zaparkování na jednom ze dvou parkomatů po zadání SPZ automobilu. Parkovné je možné hradit pouze kartou.

Celkový systém parkovacích automatů a informačních digitálních tabulí na Svatém Kopečku nechalo vybudovat město Olomouc, jeho náklady si vyžádaly investici 15 milionů korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty