Dvě auta předjížděla současně. Oba vozy skončily v řece Moravě, cestující museli vytahovat hasiči

Hasiči i záchranka museli asistovat při včerejší dopravní nehodě na břehu řeky Moravy nedaleko Hanušovic. Dvě auta začala současně předjíždět autobus, srazila se a skončila ve vodě. Lidi z aut museli zachraňovat hasiči.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Ve střeedu odpoledne se stala dopravní nehoda mezi obcemi Hanušovice a Vlaské. Šestapadesátiletý řidič Škody Fabia jel ve směru od Hanušovic a začal předjíždět autobus. Nevšiml si ale, že ho ve stejnou dobu již začalo předjíždět vozidlo Mercedes Benz, které jelo za ním, takže se obě auta střetla.

Po nárazu obě vozidla pokračovala vlevo mimo silnici a skončila v řece Moravě. Policisté pak spolu s hasiči museli vytáhnout z mrazivé z vody dvě osoby. Řidič škodovky byl převezen do šumperské nemocnice a jeho spolujezdkyně v seniorském věku musela být letecky transportována do Fakultní nemocnice Olomouc. Řidič mercedesu zraněn nebyl.

Provedenou dechovou zkouškou se sice ukázalo, že nikdo neřídil pod vlivem alkoholu, ovšem mladý 23letý řidič mercedesu měl pozitivní orientační test na jiné návykové látky. V nemocnici se pak dobrovolně podrobil odběru bio materiálu. Celková hmotná škoda byla odhadnuta na 230 tisíc korun.

Nehoda a její příčiny jsou nadále v šetření. 

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty