Lahodné dobroty i skvělé řemeslo. Vychází kniha o typických specialitách Olomouckého kraje

Králičí tlačenka, karamelový dezert, sýr Roztomilák... Jedinečné regionální potraviny, chráněné značkami Haná, Jeseníky a Moravská brána, mají svůj katalog. Už při jeho prohlížení se sbíhají sliny. Současně vychází i katalog speciálních regionálních řemesel.

Katalog nabízí ty nejlepší krajské gastronomické speciality

Olomoucký kraj vydává dvě nové publikace, které se zaměřují na podporu místního podnikání a regionální produkci. Kniha Významné firmy Olomouckého kraje prezentuje nejúspěšnější podniky a významné zaměstnavatele působící na území kraje. Katalog regionální produkce v Olomouckém kraji se zaměřuje na propagaci místních výrobků a produktů.

„Pro Olomoucký kraj jsou důležité všechny firmy, které dělají poctivou práci a podílí se tak na rozvoji našeho regionu. A stejně důležití jsou i drobní podnikatelé nebo živnostníci, kteří svojí regionální produkcí přispívají k pestrosti a atraktivitě Olomouckého kraje,“ zdůraznil hejtman Josef Suchánek.

V katalogu jsou prezentováni producenti, kteří se specializují na výrobu a prodej regionálních produktů. Pokud hledáte unikátní regionální potraviny, řemeslné výrobky, nebo prostě inspiraci pro své cesty a dárky, je tento katalog právě pro vás. Právě takové regionální speciality jsou pro mnohé turisty významným důvodem k návštěvě kraje. 

„Od lahodných potravin po řemeslné výrobky, přes příběhy nadšených producentů, kteří představují to nejlepší z našeho kraje. Široké množství průmyslových odvětví a firem, které prezentují pozitivní příklady úspěšných firem. To vše můžete nalézt v dalších vydáních těchto dvou prestižních publikací,“ doplnil Jan Šafařík, náměstek hejtmana pro regionální rozvoj, územní plánování a rozvoj venkova.

Obě publikace mají za cíl podpořit místní ekonomiku a zvýšit povědomí o kvalitních produktech vyrobených v Olomouckém kraji. Kromě toho mají sloužit jako informační zdroj a inspirace pro všechny zájemce o podnikání v regionu. V elektronické podobě, jsou ke stažení na webu Olomouckého kraje ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty