Sociální neziskovky mohou žádat o grant Nadace ČEZ. Vloni uspěly Hospic na Svatém Kopečku nebo P-centrum

Nadace ČEZ vyhlásila program Neziskovky – profesionální rozvoj sociální péče. Organizace v něm mohou žádat až o 200 tisíc korun na svůj vlastní rozvoj, například na rozšíření a zkvalitnění poskytovaných služeb, vzdělávání personálu nebo na zviditelnění organizace. "V roce 2023 Nadace ČEZ v tomto programu podpořila v našem kraji 12 projektů, mezi něž rozdělila bezmála 2 miliony korun. Příjem žádostí končí 31. ledna," upřesnil mluvčí energetiků Vladislav Sobol.

Hospice, stacionáře, azylové domy, denní centra, poradny nebo třeba terapeutické dílny mohou i letos získat peníze od energetiků. Foto: čez

„Obrovský zájem ze strany neziskovek nás utvrzuje v tom, že zřízení speciálního grantu zaměřeného právě na rozvoj těchto organizací byl krok správným směrem. Zvláště v oblasti sociální péče, která je psychicky i fyzicky vyčerpávající, je v zájmu celé společnosti, aby ti, kdo pečují o naše blízké nemocné, staré či nemohoucí, byli v zaměstnání spokojení, motivovaní a měli chuť dělat svou práci co nejlépe. Jsme rádi, že chuť se zlepšovat a rozvíjet má tolik organizací,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Až 200 tisíc korun

Hospice, stacionáře, azylové domy, denní centra, poradny nebo třeba terapeutické dílny mohou využít až 200 tisíc korun například na různá školení, konzultace či stáže, na rozšíření spektra svých služeb a zvýšení kvality poskytované péče, na získání registrace či známky kvality, na spolupráci s externími odborníky a podobně. Jako jeden z mála umožňuje tento grant hradit i mzdové náklady související s rozvojem a profesionalizací organizace. Příjem žádostí v grantovém řízení pro rok 2024 probíhá do 31. ledna.

Podrobné informace o podmínkách grantu najdou zájemci ZDE.

Vloni Nadace ČEZ v programu Neziskovky podpořila tyto organizace:

Domov se zvláštním režimem Bílsko

Charita Přerov

Diakonie ČCE – středisko v Sobotíně

Jsme tady Přerov

Společnost pro ranou péči, pobočka pro zrak Olomouc

Jdeme Autistům Naproti Olomouc

SPOLU Olomouc

Hospic na Svatém Kopečku

P-centrum Olomouc

KAPPA-HELP Přerov

Charita Šumperk

Charita Jeseník




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty