Pes, který vylezl z hrobu, je v dobré kondici. Policie zatím nikoho neobvinila

Případ psa, do kterého někdo střílel vzduchovkou a pak ho polomrtvého zakopal pod zem, nekončí. Zvířeti se podařilo po třech dnech z vlastního hrobu vyhrabat a po zákroku veterinářů žije. Policejní vyšetřování běží naplno.

Zdravotní stav psa Benna, který vylezl z vlastního hrobu, se po pár dnech překvapivě zlepšil. Foto: red

Otřesný případ týrání zvířete se odehrál začátkem února v Libině na Šumpersku. „V současné době policisté prověřují všechny okolnosti případu, vyhodnocují poznatky a sbírají důkazy. K obvinění žádné osoby ale zatím nedošlo,“ řekla Reji mluvčí policie Tereza Neubauerová. Jak zároveň redakci potvrdila, v případě dopadení hrozí pachateli obvinění z trestného činu týrání zvířat a až tříletý trest odnětí svobody. 

Vlna solidarity

Poté, co došlo k medializaci případu, se mezi lidmi zvedla nebývalá vlna solidarity. Během několika málo hodin poslali neziskovce, které se o psa stará, desetitisíce korun. Z těch byla hrazena náročná léčba Benna a teď i jeho ošetřovné. „Za pár hodin poslali lidé 76 tisíc korun. Strašně moc děkujeme, že nám pomáháte dát šanci tomuto chlupáčovi,“ uvedla Diana Šlechtová z Unie práv zvířat.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty