Populární rozhledna s krásným výhledem má teď modernější zázemí, obejde se bez obsluhy

Na jednu z nejznámějších jesenických rozhleden Biskupská kupa u Zlatých Hor se teď nově turisté dostanou pomocí bezobslužných turniketů. Doteď si kupovali lístky u obsluhy. Olomoucký kraj přispěl polovinou nákladů na modernizaci přístupového zařízení.

Biskupská kupa | Foto: Martin Kotas

„Příspěvek Olomouckého kraje k modernizaci přístupového zařízení činil zhruba 193 tisíc korun, nicméně výhled z Biskupské kupy je k nezaplacení,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Stačí vám platební karta

Lidé mohou u samoobslužné pokladny platit hotově i pomocí platební karty. Nový vstupní systém jim také ukáže obsazenost rozhledny, kterou ročně navštíví kolem 50 tisíc lidí. Provozní doba věže je v zimě pouze o víkendech, a později se v průběhu roku mění. Otvírací dobu najdou zájemci na webu krajpokladu.cz.

„Vloni jsme na severu Olomouckého kraje přispěli na podobný projekt – obnovu vyhlídky Čertovy kameny. Aktuálně kraj dotuje jízdu skibusů do Jeseníků i provoz roleb, které tam udržují běžkařské trasy,“ dodala Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty