Vyděrači připravili muže o statisíce korun. Vydávali se za necudnou dívku i policii

ŠUMPERK – Šumperští kriminalisté zadrželi skupinu vyděračů z Ostravy, kteří připravili muže ze Šumperska o statisíce korun. Vydávali se za necudnou dívku, její rodinu, a dokonce i za policisty.

Všech pět vyděračů už sedí ve vazbě. Foto: Policie ČR

„Pětičlennou skupinu vyděračů poslal soud do vazby. Za vydírání jim hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ uvedla Miluše Zajícová, mluvčí policie. 

Příběh se začal odvíjet letos v lednu, kdy muže ze Šumperska kontaktovala dívka s tím, že mu chce nabídnout přátelství. To po čase získalo erotický podtext, kdy dívka poslala muži i několik lechtivých fotografií. Za ně získala finanční obnos a později z muže vyloudila další peníze, celkem zhruba 170 tisíc korun.

Všichni chtěli peníze

„O pár dní později se muži ozval údajný policista s tím, že podezřelý komunikoval s nezletilou a invalidní dívkou a že rodině musí zaplatit odškodné,“ uvedla Zajícová. To vydíraný udělal, jenže se začali ozývat další lidé – údajná matka nezletilé dívky i její bratr. A všichni chtěli peníze. To už muž nevydržel a obrátil se na policii.

„Zadrženými je pokrevně spřízněná skupinka tří mužů a dvou žen ve věku od 22 do 46 let, která se cíleně doplňovala a každý z nich se nějakým způsobem podílel na klamání a vydírání staršího muže, aby tím získali finanční prostředky a o připravili ho o peníze, které si nechali pro sebe,“ dodala Zajícová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty