Řidiči se předjížděli, vybržďovali a naráželi, nakonec se poprali na křižovatce

Tohle není úplně běžné. Trojice řidičů, kteří si nejprve vzájemně komplikovali jízdu, se rozhodla vyřešit vše fyzickou silou. Policie pak musela vyrazit na křižovatku, kterou šoféři zablokovali svými auty a pustili se do sebe.

Jednání řidičů během nebezpečné jízdy a při následné šarvátce zůstává v šetření policistů. Foto: pčr

K úvodní nehodě došlo v pátek 22. března po poledni v České Vsi, finále případu se pak odehrálo v Mikulovicích nedaleko česko-polských hranic. Šestačtyřicetiletý řidič Škody Superb měl bránit v předjíždění nákladnímu vozu Renault s návěsem, který řídil dvaatřicetiletý muž. Když náklaďák předjížděl, řidič škodovky se nedržel při pravém okraji vozovky a začal mu vjíždět do jeho jízdní dráhy. Přitom došlo ke střetu levé zadní části superbu s pravou přední boční částí nákladního vozidla.

Řidič nákladního automobilu po této nehodě ovšem nezastavil a ujížděl dál směrem ke státní hranici. Cestou se snažil předjet další osobní auto Volkswagen Arteon, jehož 57letý řidič mu opět bránil v předjíždění tím způsobem, že nejprve přidával plyn, přejížděl do protisměru a následně soupravu vybržďoval.

Všechna tři vozidla pak zastavila na světelné křižovatce v Mikulovicích, kde chování řidičů vyústilo ve vzájemnou potyčku, kterou se zabývají policisté z obvodního oddělení Zlaté Hory. Předběžná škoda na vozidlech byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn a alkohol za volantem vyloučila u řidičů provedená dechová zkouška. Dopravní nehoda i jednání řidičů zůstává nadále v šetření policistů.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty